Meglernestor Jan Petter Sissener og hans team har gjennom fondet Sissener Canopus levert en årlig avkastning på 17 prosent til kundene sine siden oppstarten i 2012.

I fjor klarte det ikke å slå børsen, men fikk likevel godt betalt av kundene.

– Det som er deilig er at når det går bra for kundene, går det bra for oss også, sier Sissener.

I fjor fikk han gjennom selskapet Sissener as, som forvalter fondet, et resultat på 39 millioner kroner før skatt.

– Vi er kjempefornøyd, sier han.

Må ha salt

Sissener eier 92,4 prosent av selskapet. Inntektene til Sissener as kommer i hovedsak fra gebyrer og suksesshonorarer fra fondet Sissener Canopus.

Mens selskapet i 2015 tok utbytte på 20 millioner kroner, ble det i 2016 ikke rørt en krone. Nå forsyner de seg av rekordresultatet og tar ut rundt 18 millioner kroner i utbytte.

– Nå har jeg jobbet med dette i ti år, og de første årene kunne man ikke engang ta ut lønn, sier Sissener.

– Det meste blir igjen i eierskapet, men nå tar vi ut litt utbytte, så da fikk jeg litt salt på maten jeg og, sier han.

Det ble utbetalt 8,4 millioner kroner i lønn og feriepenger, og 14 millioner kroner i bonus fordelt på de 13 ansatte i Sissener as.

Tesla trekker ned

Ifølge Sissener var det selskapene Songa Offshore, Storebrand og Facebook som bidro mest til å dra resultatet opp, mens rederiet Höegh lng, seismikkselskapet PGS og Sisseners shortfavoritt Tesla Motors trakk ned.

Sissener, som lenge har satset på kursfall i Tesla-aksjen gjennom å sitte såkalt short, har fortsatt ikke et snev av tro på elbilprodusenten Tesla.

– Jeg har sittet på i en Tesla, det er ikke noe feil med bilen, men man kan ikke betale 50 milliarder dollar for det tullballet der. Det er helt sykt. Den mengden av elbiler som nå kommer fra alle verdens etablerte forhandlere blir nok en tøff konkurrent, sier han.

Selv har Sissener bestilt en splitter ny elbil fra Mercedes.

Tror på aksjemarkedet

I regnskapet skriver Sissener as at utsiktene i år ser positive ut for videre vekst i verdensøkonomien og viser til at Det internasjonale pengefondet (IMF) nylig har økt sitt anslag for global vekst til cirka fire prosent for inneværende år.

Norsk økonomi er også i bedring med fallende arbeidsledighet, bedre eksportmarkeder og høyere oljepris. Selskapet skriver også at amerikansk og europeisk økonomi ligger godt an.

«Etter selskapets vurdering er det å investere i aksjemarkedene fortsatt et godt alternativ, gitt tiltagende økonomisk vekst og sterk inntjening i selskapene», skriver selskapet.

Sissener & Co bemerker at inflasjonen i USA og således også rentene har steget noe den siste tiden, og at de følger den utviklingen nøye.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Årets beste rødvinskjøp?
En bedre rødvin til under 140 kroner på Polet skal man for øyeblikket lete lenge etter.
01:18
Publisert: