Investor og porteføljeforvalter Jan Petter Sissener har siden april i år shortet aksjen til elbilprodusenten Tesla.

– Nå har jeg endelig tjent på det. Det har søren meg tatt tid, for vi var jo altfor tidlig ute, sier Sissener til DN.

I april satset han 46 millioner kroner på at Tesla-aksjen skulle falle. Nå har Sissener økt dette veddemålet til 90 millioner kroner, som tilsvarer rundt fire prosent av porteføljen til fondet Sissener Canopus. Siden april har han gradvis shortet flere Tesla-aksjer, og etter resultatrapporten til Tesla for tredje kvartal for ti dager siden satset han ytterligere 25 millioner kroner.

«Falle langt nedover»

Tesla-aksjen raste i overkant av fem prosent i utvidet handel etter resultatfremleggelsen 1. november, og selskapet fikk et tap på 2,92 dollar per aksje i tredje kvartal.

Tesla har slitt tungt med å levere den nye Model 3. Tesla-sjef Elon Mush lovet at selskapet skulle produsere 1500 i tredje kvartal, mens de kun klarte å lage 260 stykker. Tidlig i oktober skyldte selskapet på flaskehalsproblemer i produksjonslinjen for den svake produksjonen.

Investoren er nå godt fornøyd med at han shortet Tesla-aksjen. Tidligere har det dratt ned resultatet for fondet Sissener Canopus.

– Vi har tjent rundt ti millioner kroner på shortingen til nå, og det er ikke over ennå, mener Sissener.

Han har flere ganger uttalt seg negativt om Tesla. Sissener forventer nå videre kursfall for elbilprodusenten, da han mener verdivurderingen på nesten 414 milliarder kroner er altfor høy.

– Aksjen har nå begynt å normalisere seg og er på vei nedover, og den skal falle langt nedover i tiden fremover. Det har med prisen å gjøre, 50 milliarder dollar er for dyrt for et selskap som produserer et par tusen biler i året. Jeg ser ikke hva det har som er unikt, og de får jo heller ikke opp produksjonen, General Motors koster omtrent det samme, men produserer langt flere biler, påpeker han.

«Tesla er den store»

Sissener sier at det bare er i Tesla-aksjen at Sissener Canopus er short og at det i øyeblikket ikke er planer om å spekulere i kursfall i andre aksjer.

–Tesla er den store og jeg synes fire prosent av porteføljen er nok. Får vi mer penger så blir det mer shorting i aksjen, men relativt blir det ikke mer. Vi synes markedet har løpt mye og langt, og er forsiktige nå. (Vilkår)

Her er Range Rovers første ladbar
I mars kommer en ladbar versjon av Range Rover Sport som skal doble salget av modellen i Norge.
00:51
Publisert: