Nær 200 venner er invitert når forvalter Jan Petter Sissener (64) og kona Helle Sissener (63) feirer rubinbryllup i Sør-Frankrike kommende helg. Sissener ønsker ikke oppmerksomhet rundt den private festen, men slår fast at han ser frem til å feire ekteskapet som ble inngått i 1979.

– Vi er festglade mennesker og synes jo 40 års bryllupsdag er noe som må feires. Å bli 50 og 60 er jo én ting, men 40 års bryllupsdag, det er en prestasjon, sier Sissener

Det er vel ikke mange i finansbransjen som når den milepælen?

– Nei, det virker ikke slik, sier Sissener.

Ekteparet er allerede på plass ved sitt feriested i byen Grasse, ved foten av Provence-alpene, og er i full gang med forberedelsene til festen.

– Når det er en del mennesker på fest så er det mye som må planlegges, sier Sissener.

Han vil ikke avsløre hvem som står på gjestelisten til festen som vil foregå på en strand utenfor Antibes.

– Det blir en god del mennesker og det er en blanding av nye og gamle venner, sier forvalteren.

Møttes på Dronningen

Jan Petter Sissener er blant de mest erfarne skikkelsene i den norske finansbransjen, men da han møtte sin kommende kone Helle i slutten av tenårene hadde han ikke engang rukket å starte på karrieren.

Hvordan møttes dere?

– Det skjedde litt gradvis, men det løsnet på et diskoteket som het Sekskanten tilbake i juni 1975, sier Sissener.

Sekskanten var et utested ved det ærverdige selskapslokalet Dronningen i enden av Huk Aveny på Bygdøy utenfor Oslo.

Fire år senere var Helle og Jan Petter gift, og de kommende fire tiårene har vært særdeles begivenhetsrike.

– Det største er selvfølgelig det å få barn. Vi var så heldige å få tre barn og nå har vi fått tre barnebarn. Dette er virkelig livets høydepunkt, sier Sissener.

Happy wife – happy life

– Vi er veldig fornøyd at vi har klart å holde sammen i så mange år. Jeg er veldig glad for at vi har sluppet å gå gjennom skilsmisser, og bråket rundt dine barn, mine barn og våre barn, og den typen ting. Det er jeg glad for å ha sluppet, legger Sissener til.

Finansnestoren slår fast at han allerede har sagt for mye om en fest han ønsket å holde privat. Det er heller ikke mulig å lure ut hva som blir jubileumsgaven til kona Helle.

– Jeg kan jo ikke si det, for da blir det ingen overraskelse. Men hun får vel noe å pynte seg med, sier Sissener.

Hva er nøkkelen til et langt og lykkelig ekteskap?

– Happy wife – happy life. Stille forståelse, gjensidig tillit og lojalitet i gode og vanskelige tider. I tillegg er det viktig å akseptere svakheter og være fornøyd med mindre enn perfekt, sier Sissener.

DN har de siste månedene skrevet om forvalterens offensive veddemål på en løsning i flyselskaper Norwegian. Så langt har investeringen gått surt, og Sissener har fått testet lojaliteten i vanskelige tider. På spørsmål om gjestene har fått instruks om å fly Norwegian til festen svarer Sissener:

– Mange flyr nok Norwegian fordi SAS har elendig tilbud til Nice. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.