– Kompensasjonsordningen vil gi hjelp til de som er økonomisk hardt rammet av virusutbruddet og bidra til at levedyktige bedrifter kan komme seg gjennom krisen, uttalte finansminister Jan Tore Sanner under en pressekonferanse tidligere denne måneden.

Resultatet er en portal, der bedrifter som sliter med manglende omsetning som følge av koronakrisen kan søke om kontantstøtte for å holde seg flytende. Portalen ble åpnet rundt klokken 12 på lørdag, og søndag kveld opplyser Skatteetaten at 3200 bedrifter har søkt om støtte så langt.

Over 3000 søknader

Lørdag kveld hadde det kommet inn 1200 søknader. Altså har 2000 søkt i løpet av søndagen. Kommunikasjonsrådgiver Merete Jebsen i Skatteetaten sier til DN at målet er å behandle søknadene innen tre dager.

–Hvis alt går etter planen skal de første ha penger på konto på mandag.

Hun opplyser videre at Skatteetaten har mottatt om lag 350 telefoner til kundeservice siden portalen åpnet lørdag, og at alle som har hatt spørsmål har fått hjelp.

Skiller mellom bedrifter

Pakken skiller mellom de som er pålagt og stenge, og de som ikke er det. For begge gjelder en nedre grense på 5.000 kroner, og for sistnevnte er det en egenandel på 10.000 kroner.

  • Bedrifter som er pålagt å stenge vil få dekket inntil 90 prosent av sine uunngåelige faste kostnader per måned.
  • Bedrifter som ikke er pålagt å stenge vil kunne få 80 prosent av sine faste kostnader dekket.

Det er flere unntak fra støtteordningen, inkludert foretak som faller under andre ordninger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.