Jæren Sparebank er en av de store lokale sparebankene på Jæren. Nå er banken havnet i krangel med en av sine formuende kunder. Kunden ville at banken skulle pakke inn 5,5 millioner kroner i tusenkronesedler og plassere dem i en bankboks. 

– Klager bestilte 1000-kronerssedler, pakket i forseglede poser, og sedlene ble lagt i en bankboks i samme bank, heter det i en avgjørelse fra Finansklagenemnda.

Hacking, virus, krig og kollaps

Nå er kunden irritert over gebyret på 0,25 prosent eller 13.750 kroner som banken har tatt betalt for jobben.

– Grunnen til at klager ønsker å sikre midlene ved uttak i kontanter, er frykten for internasjonal finanskollaps, derivatbomben, hacking, virusangrep, kollaps i betalingssystemet, banksystem som er nede i flere dager, stengte banker i Hellas, krigsfare fra Russland og så videre. Banksikringsfondet på 32 milliarder vil ved panikk bare vare i noen få timer før kontoen er tom, heter det Finansklagenemndas uttalelse.

Dagens Næringsliv har ikke lyktes å få kontakt med bankens ledelse. Bankkunden er anonymisert i nemndas uttalelse. 

Store beløp

Kunden har i sin klage til nemnden anført at banken ikke har rett til å nekte uttak av store kontantbeløp og viser til finansforetaksloven. Kunden mener også at banken har tatt seg for godt betalt for tjenesten og kaller gebyret på 13.750 kroner for et straffegebyr. 

Det er ingen strid mellom partene at kunden fikk opplyst om at banken ville ta et gebyr for uttaket. I uttalelsen fra finansklagenemnda understrekes det at kunden er en lovlydig forretningsmann og petroleumsingeniør, og at han har skattet av pengene. Ingeniøren oppgir at Jæren Sparebank har vært hans hovedbank i nærmere 30 år. Det samme gjelder mannens investeringsfirma.

Banken på sin side hevder at den normalt ikke har så store kontantbeløp som 5,5 millioner kroner. Kunden i Jæren Sparebank fikk ikke medhold av nemnden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sætre: - Dette kommer til å gi oss god avkastning
Dette er Statoils nye Hololens briller, som blant annet gjør det mulig å plassere virtuelle objekter i den virkelige verden.
01:16
Publisert: