Aksjekursen til Amazon har økt kraftig, og med den har også formuen til grunnlegger Jeff Bezos nådd nye høyder. Aksjen gjorde et nytt hopp på 1,8 prosent i dag rundt børsåpning i USA, og hvis kursene holder seg kan 53 år gamle Bezos passere Microsoft-gründer Bill Gates på Bloombergs milliardærliste, skriver nyhetstjenesten

Nesten alt i Amazon

Bezos eier rundt 17 prosent av aksjene i Amazon, som har økt 40 prosent i verdi så langt i år, og som denne uken ble verdens fjerde børsnoterte selskap med markedsverdi over 500 milliarder dollar. 

Amazons oppgang har økt Bezos sin formue med drøyt 24 milliarder dollar hittil i år, og han har dermed verdier for rundt 90 milliarder dollar. Det aller meste av dette er i Amazon-aksjer. Dermed svinger formuen i takt med aksjekursen, og hans plassering på riking-listen fort endre seg, hvis aksjekursen får en liten knekk. 

Siden starten av året har Bezos passert Inditex-gründeren Amancio Ortega, som har formue på 82,7 milliarder dollar, Berkshire Hathaways Warren Buffett, med formue på 74,5 milliarder dollar, og altså Bill Gates. (Vilkår)