Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, som er verdens rikeste, har nå en større formue enn Microsoft-grunnlegger Bill Gates noen gang har hatt.

I slutten av november ble Bezos den første i verden som nådde en formue på 100 milliarder dollar på 18 år.

Formueshopp på seks mrd. dollar

Den falt noe igjen i årets siste uker, men på nyåret har den gjort et nytt byks. Natt til tirsdag norsk tid har nådde formuen 105,1 milliarder dollar, som betyr at den har steget med seks milliarder dollar i 2018, skriver Bloomberg Technology. Det tilsvarer at formuen til Bezos i snitt har økt med tilsvarende seks milliarder kroner hver eneste av årets åtte første dager.

Hovedårsaken er at netthandelgigantens aksjekurs er opp 6,6 prosent i januar, blant annet på en rapport som viser at selskapet dro til seg 89 prosent av netthandelen blant dominerende forhandlere i femukersperioden etter Thanksgiving.

Kunne hatt en formue på 150 mrd. dollar

Bill Gates ville hatt en formue på over 150 milliarder dollar hvis han ikke hadde donert eiendeler til stiftelser. Microsoft-grunnleggeren har gitt bort til sammen 700 millioner Microsoft-aksjer og 2,9 milliarder dollar i penger og andre eiendeler siden 1996, ifølge Bloomberg Technology. (Vilkår)

Derfor valgte Norwegian å invadere Argentina
Bjørn Kjos er fornøyd dersom han får nok penger til en bussbillett.
00:50
Publisert: