Paret gikk fra hverandre rett etter nyttår, og de siste månedene har de forhandlet om skilsmisseoppgjøret. Nå er det ferdig: MacKenzie Bezos gir fra seg alle aksjene i Washington Post og Blue Origin. I tillegg gir hun fra seg 75 prosent av parets aksjer i Amazon.

Hun gir også fra seg stemmeretten tilhørende aksjene. Med 25 prosent av parets aksjer vil MacKenzie få kontrollen over fire prosent av alle Amazon-aksjene. Det tilsvarer 35,6 milliarder dollar, eller 305 milliarder kroner, og gjør henne til den tredje største aksjonæren i selskapet.

– Jeg er så takknemlig for alle mine venner og familie som har gitt sin oppmuntring og kjærlighet. Det betyr mer enn dere aner. MacKenzie mest av alt. Jeg er takknemlig for hennes støtte og vennlighet i denne prosessen og ser frem til vårt nye forhold som venner og foreldre, skriver Jeff på Twitter.

Kunne blitt verdens rikeste

Jeff Bezos er verdens rikeste mann og var god for 131 milliarder dollar før oppgjøret, ifølge Forbes Rich List. I utgangspunktet hadde MacKenzie rett på halvparten av alle eiendelene hans siden paret ikke hadde en skilsmisseavtale. Det hadde gjort henne til verdens rikeste kvinne.

Siden hun velger å gi Bezos 75 prosent av aksjene blir hun «bare» verdens tredje rikeste kvinne etter Francoise Bettencourt og Alice Walton.

Tidenes dyreste

Wikipedias liste over tidenes dyreste skilsmisseoppgjør troner Bezos-skilsmissen øverst med god margin. Annenplassen er Alec og Jocelyn Wildensteins skilsmisse i 1999 som endte med at Alec måtte betale 3,8 milliarder dollar.

Paret har vært gift siden 1993. Siden den gang har Jeff bygget opp Amazon til å bli verdens mest verdifulle selskap. Han er nå i et forhold til journalisten Lauren Sanchez. I februar skrev Amazon-grunnleggeren et blogginnlegg om hvordan National Enquirer truet med å offentliggjøre private nakenbilder av han og Sanchez. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.