137 milliarder dollar. Eller, 1170 milliarder kroner.

Så stor er formuen til Jeff Bezos, grunnleggeren av Amazon, og verdens rikeste mann.

Onsdag ble det kjent at Bezos og hans kone MacKenzie skilles etter 25 år som ektefeller.

– Vi ønsker å gjøre folk kjent med en endring i livene våre. Som vår familie og våre nære venner vet, har vi, etter en lang periode med prøveseparasjon, bestemt oss for å skilles og fortsette våre delte liv som venner, skrev Jeff og MacKenzie Bezos i en uttalelse på Twitter onsdag.

Kan bli verdens rikeste kvinne

Et av de hyppigst stilte spørsmålene i internasjonale medier nå er hvor mye MacKenzie Bezos får når de to skiller seg.

Dersom formuen deles likt de to i mellom vil det endre verdens rikingliste betraktelig. Da vil begge sitte igjen med 69 milliarder dollar hver, rundt 585 milliarder kroner.

Det vil i så fall bety at MacKenzie Bezos blir verdens rikeste kvinne. Og det med god margin foran Walmart-arving Alice Walton som nå er verdens 16. rikeste person og god for 43,6 milliarder dollar, ifølge Bloombergs milliardærindeks.

Jeff Bezos vil falle kraftig på listene og Microsoft-grunnlegger Bill Gates vil igjen bli verdens rikeste person.

Antar en avtale er på plass

Herr og fru Bezos bor i staten Washington hvor også Amazon er basert. Ifølge Bloomberg blir alle eiendeler og gjeld som er tilegnet i løpet av ekteskapet delt likt dersom ikke paret har eller blir enige om en avtale.

Ifølge Jennifer Payseno, partner i familieadvokatkontoret McKinley Irvin i Seattle, blir ofte ektepakter sendt konfidensielt inn til domstolene.

– Jeg antar de allerede har laget en eller annen avtale og at det er derfor de kunngjør det nå. Dette kommer ikke til å bli gjort offentlig, sier Payseno til Bloomberg.

I tillegg til å eie 16 prosent av netthandelsselskapet Amazon, nå verdens største selskap målt i markedsverdi, eier han avisen Washington Post og romfartsselskapet Blue Origin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvor snille er egentlig topplederne? DN var til stede under NHO-middagen for å finne ut hvor snille topplederne er
01:53
Publisert: