Tidligere New York Yankees-stjerne Alex Rodriguez og skuespiller og sanger Jennifer Lopez er to av personene bak en gruppe som nå har lagt inn et bud for å kjøpe baseballklubben New York Mets.

Det melder New York Post, som viser til en rekke kilder med kjennskap til saken.

Ifølge avisen skal budet være på 1,7 milliarder dollar. Etter dagens kurs tilsvarer det rett over 16 milliarder norske kroner.

Mets er det ene av to New York-baserte baseballag som spiller i toppserien Major League Baseball (MLB). Laget spiller sine hjemmekamper på Citi Field, som ligger i bydelen Queens i New York, og har vunnet mesterskapet World Series to ganger.

Flere bud

New York Mets har vært majoritetseid av eiendomsutvikleren Fred Wilpon med familie siden 2002. Sønnen Jeff Wilpon har vært driftssjef (COO) i klubben siden samme år.

Grunnen til at majoritetsandelen til Wilpon-familien nå er lagt ut for salg, skal ifølge avisen New York Times dreie seg om uenigheter blant Wilpon seniors barn om hvorvidt Jeff er riktig mann til å drive klubben videre. Avisen skriver at eiendoms- og skatteplanlegging er to dominerende grunner til hvorfor Wilpon-familien nå selger sin andel i klubben de har vært i siden sent på 1980-tallet.

Milliardæren og hedgefondforvalteren Steve Cohen skal også ha lagt inn et bud på to milliarder dollar for klubben, og skal ha sagt at han er villig til å punge ut to ytterligere milliarder dollar for tv-kanalen Sportsnet New York, som blant annet sender Mets-kamper.

Cohen, en livslang Mets-fan, er ifølge Bloomberg Billionaires Index god for over ti milliarder dollar, noe som gjør han til verdens 166. rikeste person.

Hans bud kommer etter at han også i fjor prøvde å kjøpe Mets fra Wilpon. Den gangen lød budet på 2,6 milliarder dollar, men avtalen falt sammen grunnet uenigheter mellom partene.

Ifølge New York Post foretrekker Jeff Wilpon å selge eierandelen til gruppen med Alex Rodriguez og Jennifer Lopez.

Enorme tap

Klubben har ikke vunnet den gjeveste tittelen World Series siden 1986, og endte 2019-sesongen med en seiersprosent på under 50. Ifølge NYT gikk klubben også med et dundrende underskudd på mer enn 50 millioner dollar sist sesong.

Kilder avisen har snakket med oppga publikumssvikt og årlige avbetalinger på et 50 millioners obligasjonslån som to av grunnene til de finansielle utfordringene.

New York Post skriver at klubben vil bestemme seg innen de nærmeste dagene hvor mange som skal inviteres til budrunde nummer to.

Den tidligere baseball-spilleren Alex Rodriguez er regnet som en av de beste baseball-spillerne gjennom tidene, og har vunnet World Series én gang i 2009. Han spilte 12 sesonger for New York Yankees.

Jennifer Lopez er en verdenskjent sanger og skuespiller, og tjente ifølge Fox Business 47 millioner dollar i 2019 alene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.