Jordanes AS, eier av Scandza-konsernet, har blitt enig med Umoe AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Umoe Restaurants. Samtidig går Jens Ulltveit-Moe inn på eiersiden i Jordanes og blir medlem av styret.

– Jeg har eid Umoe Restaurants siden 2002 og har sterke følelser for selskapet. Jeg er overbevist om at Umoe Restaurants og Scandza med et felles eierskap vil kunne utnytte synergier, utvikle gruppens merkevarer ytterligere og etablere nye, sier Jens Ulltveit-Moe i en pressemelding.

Umoe Restaurants har merkevarer som Peppes Pizza, La Baguette og Kjøkken og Kaffe, og har i tillegg franchisene for TGI Fridays i Norge og Starbucks i Norge og Sverige. Jordanes er eieren av merkevareselskapet Scandza som har blant annet Synnøve Finden, Sørlandschips og Leiv Vidar i sin portefølje.

Scandza og Umoe Restaurants har samarbeidet siden 2009, der førstnevnte har stått for salg og utvikling av merkevaren Peppes i dagligvarehandelen.

Transaksjonen er forventet å være gjennomført innen utgangen av mai i år, opplyses det.

Solgte Burger King

I oktober i fjor varslet Umoe Restaurants at det hadde solgt Burger King Scandinavia til østerrikske Ring Holding, som en del av omstruktureringen av Umoes portefølje. Jens Ulltveit-Moes Umoe-gruppen har de siste årene sett egen formue krympe etter å ha gått på flere smeller - særlig knyttet til investeringen i Rec Silicon og milliardtap på en satsing på etanolproduksjon i Brasil.

I 2019 endte resultatet før skatt på minus 2,2 milliarder kroner. Så kom koronakrisen, som gjorde situasjon vanskelig også i andre deler av konsernet. I april i fjor var 3150 ansatte i Umoe Restaurants permittert, tilsvarende 75 prosent av staben.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.