Etter 15 år som eier i Umoe Consulting, velger det familieeide konsernet Umoe å kaste kortene ved å selge de 70 prosent av aksjene han har eid i selskapet. Nå blir selskapet heleid av ansatte og får tilbake navnet Ulriken consulting, ifølge en pressemelding.

Kjøpesummen er ukjent for selskapet som leverte samlede overskudd på 20 millioner kroner i en treårsperiode fra 2016 til 2018. I den aktuelle perioden hadde konsulentselskapet samlede inntekter på 130 millioner kroner.

Umoe Consulting har 35 seniorkonsulenter og leverer tjenester innen IT-arkitektur, systemutvikling, BI, maskinlæring og prosjektledelse.

– Mye av gleden med å få til dette er at de ansatte til de grader har vært meget positive og investeringsvillige. Ikke bare blir vi 100 prosent ansatteid, men tilnærmelsesvis 100 prosent av de ansatte er eiere. Det er en stolt gjeng i Bergen som nå takker Umoe for følget og heiser Ulriken flagget, sier administrerende direktør Hans-Martin Zeil i en pressemelding.

En av flere salg

Det hardt pressede Umoe-konsernet har de siste månedene gjort flere nedsalg for å tilføre cash etter milliardtap på blant annet bioenergi i Brasil og solsilisiumsprodusenten Rec Silicon. Umoe er et investeringsselskap som er heleid av investoren Jens Ulltveit-Moe og hans to døtre.

I februar ble det kjent at Umoe selger hele aksjeposten på vel 90 prosent i elektrokonsernet Sønnico til industrikonsernet OneCo. Ifølge den nye konsernsjefen Jarle Roth, som tiltrådte i fjor, var salget planlagt siden i fjor høst.

Omtrent samtidig som Sønnico-salget gikk i orden, ble det også kjent at konsernets hovedkontor på Fornebu hovedgård var i ferd med å bli solgt. Etter en opprivende konflikt med en kjøpergrupperingen frontet av Tinholt eiendom, falt eiendomssalget på plass.

Også restaurantkonsernet Umoe Restaurants har vært tapstynget. I fjor ble det klart at konsernet ønsker å selge seg ut av kjeden TGR Fridays der de har master franchise. Nyetablering av restauranter, i blant annet Burger King, ble også satt på vent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.