Ole Kristian Furuseth (51) er kjent for å ha tatt OL-sølv i slalåm under vinter-OL i Japan i 1998. I tillegg har han en rekke verdenscuptitler, samt en bronsemedalje fra VM i 1991 i Østerrike.

Men det er ikke bare i slalåmbakken Furuseth har hatt suksess. Sammen med storebror Paal-Mogens Furuseth (52) har de to tjent store penger på eiendomsprosjekter og hyttesalg de senere årene.

Gjennom sitt deleide investeringsselskap James Strong investerer, utvikler og selger de to brødrene eiendom. Dette gjorde de med et resultat før skatt på nesten 84 millioner kroner i fjor. Det er selskapets beste resultat noensinne.

Realisert flere prosjekter

Ole Kristian Furuseth skriver i en epost til DN at de i 2017 solgte flere eiendomsprosjekter og har investert i nye tomter på Jessheim, der brødrene vokste opp.

Tidligere alpinist Ole Kristian Furuseth
Tidligere alpinist Ole Kristian Furuseth (Foto: Geir Olsen,/NTB Scanpix)

– Vi har som mål gjennom langsiktig arbeid å utvikle gode områder rundt Jessheim. Vi er fornøyde med at vi har fått være med på flere spennende prosjekter de siste årene og at vi har gode team rundt oss, skriver han i en epost til DN.

Brødrene har det siste tiåret jobbet med ulike eiendomsprosjekter i området. DN har forsøkt å få vite mer spesifikt hvilke eiendommer som er solgt, men har ikke fått svar fra investoren siden lørdag.

Oppkalt etter trener

Det deleide selskapet James Strong sto i 2016 oppført med et negativt resultat før skatt på 400.000 kroner. I løpet av 2017, derimot, har de to brødrene løftet resultatet til nesten 84 millioner kroner.

Det er ikke uten grunn at han og storebroren har gitt selskapet navnet James Strong.

– Selskapet er oppkalt etter vår felles alpintrener fra tiden i Romerriksgruppa fra 1982-1985, amerikaneren James Major. James var og er en stor inspirasjon for oss begge, skriver Furuseth.

Prosjekter ved Gardermoen

Videre i år er planen til brødrene å jobbe med langsiktige prosjekter.

Vi er spente på utviklingen rundt LHL Sykehuset/Helsehuset på Jessheim Nord, hvor vi har kjøp noen tomter, skriver Furuseth.

Brødrene skulle opprinnelig stå for utbyggingen av spesialsykehuset på Gardermoen, men solgte seg ut av prosjektet like før byggestart i 2015. Brødrene gikk ut av byggeprosjektet med en gevinst på 42 millioner kroner. Det 30.000 kvadratmeter store sykehuset med tilleggsprosjekter hadde en rammeavtale på rundt 1,7 milliarder kroner.

Den gang uttalte Paal Mogens Furuseth til DN at det ikke var nok penger til at de var i stand til å gjennomføre prosjektet til denne summen.

Drevet på Kvitfjell og Gaustatoppen

Ole Kristian eier i tillegg hytter på Gaustatoppen gjennom det eksterne selskapet Gaustatoppen Lodge, sammen med tidligere alpinist Jostein Haugen. Sammen med Haugen har Furuseth solgt 115 fritidsleiligheter for over 500 millioner kroner til sammen siden 2006, ifølge Varden.

Furuseth har også tidligere drevet hyttevirksomhet på Kvitfjell. Her hadde han et leilighetsprosjekt på 48 leiligheter i prosjektet «Studio H». Denne virksomheten gikk imidlertid konkurs etter finanskrisen, etter at spekulanter ikke gjorde opp for leiligheter de hadde kjøpt.(Vilkår)

Audi R8 plus: Et klinisk våpen på veien
Audi R8 Plus Spider har også et kunstverk av en motor.
01:60
Publisert: