Cecilie Astrup Fredriksen (36) fikk tirsdag denne uken en sønn. Han skal hete John Christian Fredriksen.

«Lille John er her. Han har det veldig fint, er frisk og ganske våken,» skriver Cecilie Fredriksen i en tekstmelding til DN.

Hun er en av tvillingdøtrene til mangemilliardær og skipsreder John Fredriksen (75). Cecilie Fredriksen sitter i styret i eiendomsselskapet Norwegian Property og lakseoppdretteren Mowi. Familien er storaksjonærer i begge selskaper. Hun vil fortsette å jobbe og betjene styrevervene under mammapermisjonen.

«Jeg tar med baby på jobb neste uke og fortsetter styreverv,» skriver Fredriksen.

– Ligner på bestefar

Barnet er John Fredriksens første barnebarn og arving til den største formuen som noensinne er skapt av en nordmann. Fredriksen er i dag kypriotisk statsborger og bor og jobber fra London, England.

– Dette er det eneste bra som har skjedd i år. Jeg er evig optimist, sier John Fredriksen i en kommentar til DN gjennom sin datter.

De siste årene har vært utfordrende tider i oljeservice, rigg og shipping, der familien har store deler av formuen. Fredriksens oppdrettsgigant Mowi kom dessuten med en skuffende oppdatering denne uken.

«Ligner på bestefar»

Det yngste medlemmet i familien Fredriksen ble født på sykehuset Chelsea and Westminster Hospital i London sentrum.

«Han ligner på bestefar, veldig morsom,» skriver Cecilie Fredriksen.

John Fredriksen med barnebarnet John Christian Fredriksen.
John Fredriksen med barnebarnet John Christian Fredriksen. (Foto: Privat)

Gutten er oppkalt etter både sin morfar og faren til Cecilie Fredriksens mor, som het Christian.

«Han er veldig glad i ham, han elsker småbarn,» skriver Cecilie Fredriksen om sin fars forhold til babyen.

Samboer med britisk milliardær

Barnets far er Cecilie Fredriksens samboer David Ross (54). Han er opprinnelig fra Grimsby i nordøst i England og var på 90-tallet med på å bygge opp den britiske kjeden Carphone Warehouse, som solgte mobiltelefoner og elektronikk.

David Ross og Cecilie Fredriksen er blitt foreldre.
David Ross og Cecilie Fredriksen er blitt foreldre. (Foto: Privat)

I 2008 hadde Ross verdier for 12,4 milliarder kroner og var blant Storbritannias 100 rikeste, og nummer 843 på Forbes liste over verdens rikeste. Han har siden investert i eiendom, sittet i styret i National Portrait Gallery, startet David Ross Foundation og donert 460 millioner kroner til David Ross Sports Village på universitetet i Nottingham, der han studerte jus.

Han er nær venn av milliardæren Richard Branson og den tidligere fotballspilleren Gary Lineker.

«Traff ham via venner i London og så tilfeldigvis på ferie for to år siden. Men baby først, vi har ingen gifteplaner og tar ting som det kommer,» skriver Cecilie Fredriksen.

Ross har en sønn på 16 år fra tidligere samboerskap.

Cecilie Fredriksen med barnet sitt som skal hete John Christian Fredriksen.
Cecilie Fredriksen med barnet sitt som skal hete John Christian Fredriksen. (Foto: Privat)

– Norske røtter og verdier

David Ross har støttet det konservative partiet i Storbritannia med finansielle bidrag og paret var bekymret under valget i i fjor for at Labour-leder Jeremy Corbyn skulle vinne.

«Vi krysset fingrene for at Corbyn skulle tape», skriver Cecilie Fredriksen.

Hun utvandret fra Norge i 2002 og har hatt hovedbase i London siden den gang.

Paret har ikke bestemt seg for hvor sønnen skal vokse opp.

«Vi er vant til å flytte rundt, og jeg vil gjerne at han skal få norske røtter og verdier», skriver Cecilie Fredriksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.