Espen Westeren jobbet i en årrekke for John Fredriksen. Men samarbeidet mellom de tok ble brått avsluttet da Fredriksen ga Westeren sparken. Årsak: Fredriksen mente Westeren drev butikk i butikken og selv drev på og handlet privat i de samme aksjene som han handlet på vegne av Fredriksen og hans selskaper.

Espen Westeren vant frem i voldgiftsretten.
Espen Westeren vant frem i voldgiftsretten. (Foto: Jeff Gilbert)

At han gjorde noe klanderverdig, var Westeren ikke enig i. Han mente å ha krav på 25 millioner kroner i bonus da han måtte slutte, men det nektet Fredriksen å betale. Saken er nå avgjort i voldgiftsretten i London, og her vant Westeren frem, ifølge DNs opplysninger.

Det er Fredriksens selskap Seatankers som er part i bonusavtalen. Deler av bonusen, tre millioner dollar, ble holdt tilbake.

Westeren driver hedgefondet Titan Opportunities fra sin base i London.

Anmeldelse og lydopptak

Fredriksen har tidligere i denne prosessen anmeldt Westeren både til Økokrim og Oslo politidistrikt, uten at det endte med noe som helst. Anmeldelsen ble henlagt.

Partene har også kranglet om innsyn i en samtale Westeren hadde med en megler i DNB, der Westeren har omtalt forholdet mellom Fredriksen og hans mangeårige høyre hånd, Tor Olav Trøim. Hverken tingretten, lagmannsretten eller Høyesterett mente innholdet i denne samtalen var relevant for voldgiftssaken. Fredriksen fikk dermed ikke medhold i kravet om at samtalen skulle utleveres.

Det lyktes ikke DN å få en kommentar fra hverken John Fredriksen eller Espen Westeren. Fredriksens høyre hånd, Harald Thorstein, var på vei inn i et møte da DN tok kontakt og ba om å få spørsmål på epost. Han har ikke besvart denne. Ingen av partenes advokater vil si noe om saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.