I forrige uke ble det kjent at milliardær og skipsreder John Fredriksen tapte kampen om det tankrederiet DHT til fordel for det  Singapore-baserte rederiet BW Group.

DHT kjøper BW Groups supertankflåte med oppgjør i DHT-aksjer. Gjennom dette blir BW ny dominerende og blokkerende aksjonær i DHT.

Nå har Fredriksen redusert sin eierpost i DHT.

Ifølge dokumenter sendt til amerikanske tilsynsmyndigheter har Fredriksen og hans relaterte selskaper som Frontline - nå en eierandel på totalt 14,3 prosent (13,5 millioner aksjer) i DHT, fra tidligere 16,4 prosent.

Ifølge dokumentene solgte Fredriksen-systemet totalt 1,8 millioner aksjer i perioden 17. til 24. mars. I denne perioden er DHT-aksjene handlet for mellom snaut 4,5 dollar og 4,9 dollar per aksje.

Fornøyd med å ha tapt

Det var i slutten av januar at Frontline varslet at det ville kjøpe konkurrenten DHT, og skape verdens suverent største tankrederi.

Fredriksen uttalte i forrige uke til DNs søsteravis Tradewinds at han er fornøyd med å ha tapt.

- Jeg har den oppfatning at vi la inn et bud på DHT som var for høyt, og at nybygg blir en mer og mer attraktiv mulighet, sa Fredriksen.

Frontline hadde ikke da bestemt seg for hva det gjør med sine DHT-aksjer, som med BW-avtalen vannes ut til 10,9 prosent.

Gevinst

DN anslo for halvannen uke siden at Fredriksen har tjent 100 millioner kroner på sin egen budkamp:

  • Frontlines aksjer har steget med minst 11,7 millioner dollar, eller snaut 100 millioner kroner i verdi, siden Frontline kjøpte seg inn.
  • På toppen av det hele fikk Frontline utbetalt 1,2 millioner dollar, tilsvarende 10,4 millioner kroner, i DHT-utbytte i midten av februar.

Siden DNs anslag har DHT-aksjen falt med omlag 4,5 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.