Etter et begredelige resultater det siste halvåret har den skandinaviske eiendomsutvikleren levert et resultat på 501 millioner kroner i andre kvartal. Det ble klart da selskapet torsdag la frem kvartalsrapporten for andre kvartal. Det er en oppsving på over en halv milliard, etter å ha gått 16 millioner i underskudd i forrige kvartal. Jimmy Bengtsson, konsernsjef i Veidekke, er godt fornøyd med fremgangen.

–Andre kvartal har vært en begivenhetsrik tid, der vi, til tross for ekstraordinære restriksjoner for å hindre koronasmitte, kan vise til solide resultater, sier han i kvartalsrapporten.

Fornøyd: Konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson.
Fornøyd: Konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson. (Foto: Veidekke asa)

Veidekke hadde en omsetning på 10,2 milliarder i andre kvartal, og har nå omsatt for nesten 20 milliarder kroner så langt i 2020.

Samtidig er resultatet en bedring på 50 millioner sammenlignet med samme periode i 2019, da Veidekke endte med et resultat på 451 millioner kroner i andre kvartal.

Tungvektere inn på eiersiden

I juni inngikk Veidekke en avtale med en investorgruppe bestående av Ivar Tollefsens Fredensborg as og Fredensborg Bolig as, Johns Fredriksens Norwegian Property asa og Union Real Estate Fund. Avtalen går ut på at Veidekkes eiendomsvirksomhet i Norge og Sverige kjøpes for 8,75 milliarder kroner. Selve salget blir ikke gjennomført før i september.

Så langt i 2020 gjør eiendomsvirksomheten til Veidekke det 70 millioner bedre enn på samme tidspunkt i fjor, med en resultatvekst fra 169 til 239 millioner kroner i omsetning.

Bengtsson sier at oppkjøpet av eiendomsvirksomheten til selskapet vil gjøre konsernet godt i tiden som kommer.

–Når salget av eiendomsvirksomheten er sluttført i september og samordningen av Veidekke Infrastruktur er ferdigstilt, vil Veidekke være en rendyrket entreprenør med en god finansiell stilling og sterke markedsposisjoner i de skandinaviske markedene, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.