Torsdag kunngjorde Seatankers, det private administrasjonsselskapet til John Fredriksen og hans to døtre Kathrine og Cecilie, at det har hentet inn tidligere Odin-direktør Vegard Søraunet.

Hans hovedoppgave vil være å sette opp en ny struktur under Fredriksen-konsernet, med fokus på langsiktig og aktivt eierskap utenfor virksomhetene shipping og offshore.

Nå åpnes det trolig opp for ekstern kapital.

Må la muligheter gå

– Vi er veldig fornøyde med å ha Vegard om bord. Seatankers sitter i dag på mye kompetanse og tilgang på mange interessante investeringsmuligheter. Selv om vi til enhver tid har mye fri kapital tilgjengelig, så er det mange gode muligheter vi må la gå. Tanken er at vi utnytter dette i det nye selskapet og at det åpnes opp for ekstern kapital, sier Kathrine Fredriksen i en pressemelding.

Tidligere Odin-forvalter Vegard Søraunet går til ny jobb i Fredriksen-systemet.
Tidligere Odin-forvalter Vegard Søraunet går til ny jobb i Fredriksen-systemet. (Foto: Elin Høyland)

Det er i Seatankers John Fredriksens nærmeste rådgivere jobber. Fra dette selskapet har Fredriksen-gruppen kontrollerende eierinteresser i en rekke børsnoterte selskaper som laksegiganten Mowi, tankrederiet Frontline, tørrlastrederiet Golden Ocean Group, riggselskapet Seadrill og eiendomsselskapet Norwegian Property.

Søraunet var frem til juni i år investeringsdirektør hos fondsforvalteren Odin, hvor han var ansvarlig for å forvalte et svensk og et nordisk fond med nesten 30 milliarder kroner under forvaltning.

– Fantastisk mulighet

Søraunet begynte allerede i jobben 1. september og vil frem mot nyttår sette opp den langsiktige strukturen og bygge opp et investeringsteam, fremgår det av Seatankers-meldingen.

– Det er aktivt eierskap og langsiktig verdiskaping som er min store interesse. Å få muligheten til å ta dette til neste nivå med en ny struktur under Seatankers, er en fantastisk mulighet. Seatankers-systemet representerer et unikt investeringsmiljø, og har etter min mening de rette forutsetningene for et enda mer aktivt, strategisk og finansielt utøvende eierskap, sier han.

Forrige uke ble det kjent at Seatankers hadde ansatt Tor A. Svelland som ny administrerende direktør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.