Aker Solutions, DeepOcean og Solstad Offshore har gått sammen om en ny fornybarsatsing som har fått navnet «Windstaller Alliance». Det nye partnerskapet skal tilby tjenester innen havvind og andre fornybare segmenter.

Selskapene skriver i en melding av de tar sikte på å bli en «one-stop-shop» leverandør som vil tilby produktleveranser, fabrikasjonstjenester, marine operasjoner og ingeniørtjenester.

– Dagens forsyningskjede for offshore fornybarmarkedet er sterkt fragmentert og etter vårt syn suboptimalt når det gjelder effektivitet, kostnad, risiko og miljøavtrykk, sier Guro Høyaas Løken, som blir leder for alliansen.

Solstad Offshore stiger torsdag morgen 13,8 prosent på Oslo Børs, mens Aker Solutions er opp 2,14 prosent.

– Windstaller Alliance er i stand til å ta en integrert tilnærming der det passer, mens du låser opp verdi for både operatører og leverandører, samtidig som de reduserer det totale karbonavtrykket til offshore fornybare prosjekter, sier Løken.

Den nye alliansen opplyser at de vil markedsføre alle de tre selskapenes tilbud, og søke forretningsmuligheter der de kan kombinere teknologiene.

– Når det kommer til kompetanse og størrelse så er Windstaller Alliances tilbud sannsynligvis uten sidestykke på markedet. Det handler imidlertid om hvordan vi vil integrere og bli med på de tre selskapenes tilbud som vil skape den virkelige verdien for operatørene og oss leverandører, sier administrerende direktør Lars Peder Solstad i en melding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.