Med mørke pilotbriller og dress ankom shippingmagnaten John Fredriksen sin egen 75 års dag på den asiatiske luksusrestauranten Ling Ling på Aker Brygge onsdag ettermiddag. Sammen med seg hadde han sin nye kjæreste, iranskfødte Maryam Mohaghegh (47).

Fredriksen bekreftet forholdet før jul i et åpenhjertig intervju med TradeWinds, men på spørsmål om hva han fikk i bursdagspresang fra sin kjæreste på selve fødselsdagen 10. mai, nektet han å lette på sløret.

– Det var …, sa han før han tok seg i det:

– Det vil jeg ikke si.

Hans forventninger til kvelden ville han derimot snakke om.

– Det blir stille og rolig som vanlig, sa han.

Helt stille ble det imidlertid ikke. Først fremførte den britiske popartisten Stephen Ridley en sjelfull versjon av «Ain't no Sunshine». Ifølge hans egen hjemmeside ga han opp en lovende karriere som investeringsrådgiver for å følge musikkdrømmen.

Saken fortsetter under videointervjuet med Fredriksen.

Hva gir man til mannen som har alt?
De fleste gavene på John Fredriksens 75-års dag var hemmelig, men shippingmagnaten røpte en gave til slutt.
02:36
Publisert:

Senere på kvelden ble det servert en stor kake formet som en laks. Fredriksen er storeier i fiskeoppdrettselskapet Mowi med en andel på 14,45 prosent, tilsvarende 15,5 milliarder kroner.

Etter hvert inntok den svenske popstjernen Zara Larsson scenen. Hun er en av Skandinavias største artister og har over to milliarder avspillinger på Spotify. I 23-tiden kunne gjestene danse foran et storslått fyrverkeri som lyste opp Oslo Havn og kunne høres over hele byen.

– Det ble søkt om tillatelse om avbrenning av fyrverkeri fra det pyrotekniske firmaet North Star Fireworks på vegne av et event på restaurant Ling Ling, sier branninspektør Sigurd Folgerød Dalen.

Det var eventbyrået Off Piste som arrangerte festen for Fredriksen. Byrået fikser fester for rike, berømte, og kongelige, og er grunnlagt av tidligere alpinist og journalist Odd Sørli, som også er kjent fra «Mesternes mester». Daglig leder Jan Aksel Syberg vil ikke kommentere saken.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier han.

Den svenske popstjerne Zara Larsson var fløyet inn for å synge for John Fredriksen. Hun fremførte blant annet superhiten «Symphony».
Den svenske popstjerne Zara Larsson var fløyet inn for å synge for John Fredriksen. Hun fremførte blant annet superhiten «Symphony». (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Gjestelisten onsdag kveld var stjernespekket med en rekke av Norges rikeste som Ferd-eier Johan Andresen, investor og kunstsamler Christian Ringnes, skipsreder Herbjørn Hansson, Norwegian-sjef Bjørn Kjos, Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Røkke, og investor Bjørn Rune Gjelsten.

Fredriksen er verdens rikeste nordmann med over 100 milliarder kroner i formue. Han har kypriotisk statsborgerskap, men er til vanlig bosatt i London.

Shipping-magnatens døtre Cecilie og Kathrine deltok også på feiringen av sin egen far. De ankom i hver sin mørke bil, som kjørte opp nesten helt ved inngangen på den asiatiske luksusrestauranten.

På spørsmål fra pressen om hvem Cecilie kom sammen med, svarte hun:

– Kjæresten min, David.

Cecilie Fredriksen med kjæresten hun omtaler som David. Fredriksen røpet tilDN at hun hadde gitt noe som ville vare i generasjoner i bursdagspresang til sin far, men ville ikke si hva.
Cecilie Fredriksen med kjæresten hun omtaler som David. Fredriksen røpet tilDN at hun hadde gitt noe som ville vare i generasjoner i bursdagspresang til sin far, men ville ikke si hva. (Foto: Elin Høyland)
John Fredriksen i midten ankommer Ling Ling med Johan Andresen (tv). Ferd-eieren holder på å miste gaven til shippingmagnaten, mens han smiler til DNs fotograf, men klarer heldigvis å fange pakken før den glipper mellom fingrene.
John Fredriksen i midten ankommer Ling Ling med Johan Andresen (tv). Ferd-eieren holder på å miste gaven til shippingmagnaten, mens han smiler til DNs fotograf, men klarer heldigvis å fange pakken før den glipper mellom fingrene. (Foto: Elin Høyland)
John Fredriksens datter Kathrine Fredriksen var med på feiringen av faren, svarte kort takk på DNs gratulasjoner, før hun gikk inn på festen.
John Fredriksens datter Kathrine Fredriksen var med på feiringen av faren, svarte kort takk på DNs gratulasjoner, før hun gikk inn på festen. (Foto: Elin Høyland)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

John Fredriksen ankom med et helt «entourage». På venstre side gikk kjæresten Maryam Mohaghegh, mens Frontline-sjef Robert Hvide Macleod gikk på hans høyre. Ytterst til venstre er Ole Slorer, tidligere stjerne-aksjeanalytiker i Morgan Stanley, nå direktør i shippingbanken BTIG.
John Fredriksen ankom med et helt «entourage». På venstre side gikk kjæresten Maryam Mohaghegh, mens Frontline-sjef Robert Hvide Macleod gikk på hans høyre. Ytterst til venstre er Ole Slorer, tidligere stjerne-aksjeanalytiker i Morgan Stanley, nå direktør i shippingbanken BTIG. (Foto: Elin Høyland)
Norwegian-sjef Bjørn Kjos var i godt humør. På spørsmål om hva han hadde med i gave, svarte han «bare meg selv.»
Norwegian-sjef Bjørn Kjos var i godt humør. På spørsmål om hva han hadde med i gave, svarte han «bare meg selv.» (Foto: Elin Høyland)
Skipsreder Herbjørn Hansson koste seg på Fredriksens 75 års dag. – Jeg liker å ha venner. Det er mye bedre å ha venner, enn uvenner, sa han på vei inn.
Skipsreder Herbjørn Hansson koste seg på Fredriksens 75 års dag. – Jeg liker å ha venner. Det er mye bedre å ha venner, enn uvenner, sa han på vei inn. (Foto: Elin Høyland)
Solveig og Bjørn Rune Gjelsten deltok på festen. Hva de hadde med i posen var en hemmelighet, men formen på boksen av tre kan tyde på en bedre vin.
Solveig og Bjørn Rune Gjelsten deltok på festen. Hva de hadde med i posen var en hemmelighet, men formen på boksen av tre kan tyde på en bedre vin. (Foto: Elin Høyland)
Ferd-eier Johan Andresen hadde med seg drammeglass formet som Swix-smøring i presang til Fredriksen.
Ferd-eier Johan Andresen hadde med seg drammeglass formet som Swix-smøring i presang til Fredriksen. (Foto: Elin Høyland)
Humordronningen Elina Krantz og milliardærarvingen Louise Mohn ankom festen side om side.
Humordronningen Elina Krantz og milliardærarvingen Louise Mohn ankom festen side om side. (Foto: Elin Høyland)
For John Fredriksen har det i mange år vært tradisjon å feire julaften hos sin søster Gerd i Asker. Hun hadde med seg en stor firkantet pakke til broren.
For John Fredriksen har det i mange år vært tradisjon å feire julaften hos sin søster Gerd i Asker. Hun hadde med seg en stor firkantet pakke til broren. (Foto: Elin Høyland)
Investor Torstein Tvenge har bygget seg en stor formue på eiendomsinvesteringer.
Investor Torstein Tvenge har bygget seg en stor formue på eiendomsinvesteringer. (Foto: Elin Høyland)
Kristin Holth er DNBs mektige direktør for shipping. Av Lloyd's List er kåret til en av verdens mest innflytelsesrike innenfor shipping.
Kristin Holth er DNBs mektige direktør for shipping. Av Lloyd's List er kåret til en av verdens mest innflytelsesrike innenfor shipping. (Foto: Elin Høyland)
Etter at bruddet mellom John Fredriksen og Tor Olav Trøim i 2014, har Harald Thorstein (39) tatt posisjonen som Fredriksens høyre hånd.
Etter at bruddet mellom John Fredriksen og Tor Olav Trøim i 2014, har Harald Thorstein (39) tatt posisjonen som Fredriksens høyre hånd. (Foto: Elin Høyland)
Kristian Røkke (36), sønn av Kjell Inge Røkke, smilte til DNs fotograf på vei inn til restauranten.
Kristian Røkke (36), sønn av Kjell Inge Røkke, smilte til DNs fotograf på vei inn til restauranten. (Foto: Elin Høyland)
Styreleder i Marine Harvest Ole-Erik Lerøy var på plass for å feire en av storeierne i selskapet.
Styreleder i Marine Harvest Ole-Erik Lerøy var på plass for å feire en av storeierne i selskapet. (Foto: Elin Høyland)
Thomas Wilhelmsen (th) i rederiet Wilh. Wilhelmsen ville ikke si hva han hadde med til Fredriksen, men svarte følgende på sine forventninger til kvelden: – Det blir sikkert bra.
Thomas Wilhelmsen (th) i rederiet Wilh. Wilhelmsen ville ikke si hva han hadde med til Fredriksen, men svarte følgende på sine forventninger til kvelden: – Det blir sikkert bra. (Foto: Elin Høyland)
Christian Ringnes hadde med seg ølhorn i presang til John Fredriksen.
Christian Ringnes hadde med seg ølhorn i presang til John Fredriksen. (Foto: Elin Høyland)
Bjørn Anders Bråthen kalte Fredriksen en legende, og hadde med seg to ballonger formet som «75».
Bjørn Anders Bråthen kalte Fredriksen en legende, og hadde med seg to ballonger formet som «75». (Foto: Elin Høyland)