Tirsdag morgen la eiendomsselskapet Entra frem resultater for andre kvartal 2017.

Resultat før skatt endte på 1 446 millioner kroner i andre kvartal 2017, opp fra 790 millioner i samme kvartal 2016, opplyser selskapet i en børsmelding fredag.

Resultat fra eiendomsdriften i andre kvartal endte på 328 millioner kroner, sammenlignet med 258 millioner kroner samme periode året før. Det var på forhånd ventet et resultat fra eiendomsdrift på 311 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. Leieinntektene ble 517 millioner kroner, mot ventede 520 millioner kroner.

Styret i Entra har bestemt å betale et utbytte på 2,0 kroner per aksje for det førstehalvåret i 2017, sammenlignet med 1,7 kroner per aksje samme periode i fjor.

Fredriksen på vei ut døren

I september i fjor solgte staten, ved eier Nærings- og fiskeridepartementet, seg noe ned i eiendomsselskapet. Statens eierandel gikk med det ned fra 49,7 prosent til 33,4 prosent.

Folketrygdfondet og «The Bank of New York Mellon» eier henholdsvis 8,76 og 2,94 prosent av selskapet.

John Fredriksen er på eiersiden også i Entra med en eierandel på 2,12 prosent. Aksjene er eid gjennom Fredriksens private investeringsselskapet Geveran Trading, som er registrert på Kypros. Geveran har solgt unna mer enn 11 millioner aksjer så langt i år, ifølge aksjonæroversikten.

Milliardæren har vært storeier i eiendomsselskapet Entra siden slutten av 2014, da han gjennom investeringsselskapet Geveran Trading kjøpte seg opp til en eierandel på ti prosent i selskapet.

Fredriksen har i hele år solgt unna Entra-aksjer. Ved begynnelsen av året var beholdningen på 15 millioner aksjer. Oslo Børs' aksjonærregister viser nå at tallet er redusert til 3,9 millioner aksjer. Det gir plassen som fjerde største aksjonær i selskapet. Bare i forrige uke solgte Fredriksen 760 000 aksjer til en verdi av 79 millioner kroner, målt med gjennomsnittlig kurs fra forrige uke.(Vilkår)

Båtkaptein Vedum: Skal du imponere med båt, kjør sakte inn i havna
Som ung ville Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum imponere på en dame, det endte med båthavari. I partilederens sommerparadis Mjøsa lader Vedum opp til valgkamp.
02:15
Publisert: