John Fredriksens Houston-baserte riggselskap Noram Drilling Company as vil hente 75 millioner dollar til kurs 40-45 kroner i en rettet emisjon, og har deretter intensjon om å søke notering på Euronext Growth Oslo. Det tilsvarer drøyt 770 millioner kroner med dagens kronekurs.

Det opplyses i en melding fra selskapet torsdag.

Provenyet fra kapitalinnhentingen vil i kombinasjon med selskapets eksisterende kontanter benyttes til å innløse selskapets utestående obligasjonslån på 80 millioner dollar, og vil legge til rette for betydelig utbyttekapasitet fremover, fremgår det.

Geveran Trading, som er indirekte kontrollert av truster etablert av John Fredriksen, har forpliktet seg til å tegne for rundt 25 prosent av emisjonen. Dette kan imidlertid skaleres ned til 10 prosent hvis det er sterk tegningsetterspørsel. Videre har enkelte medlemmer av styret i Noram Drilling forpliktet seg til tegninger for 0,3 millioner dollar.

Første handelsdag på Euronext Growth Oslo ventes å bli på eller rundt 7. oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.