Investoren og fondsforvalteren John Paulson ble berømt da han tjente milliarder av dollar på å forutsi finanskrisen i 2008. De senere årene har derimot Paulson slitt med investeringene, og nå lukker han sitt velkjente hedgefond for alle andre enn familien, melder Wall Street Journal.

Fondet Paulson & Co. var i en periode et av verdens største hedgefond. De siste årene har stadig flere investorer trukket seg ut av fondet, der Paulson i fjor forvaltet i underkant av ni milliarder dollar mot 38 milliarder i 2011.

I begynnelsen av 2006 fant Paulson en interesse i den spektakulære økningen i amerikanske boligpriser. I samarbeid med en analytiker som heter Paolo Pellegrini, benyttet Paulson ideen om å kjøpe kreditt-misligholdsavtaler, en form for forsikring, for å satse mot den risikofylte pantegjelden.

Ideen tjente inn 20 milliarder dollar i fortjeneste i løpet av 2007 og 2008. Personlig tjente Paulson nesten fire milliarder dollar i 2007, i det som er regnet som den største utbetalingen for ett år i finansmarkedenes historie.

Etter hvert vokste fondet til å bli et av de største hedgefondene i verden.

Årene etter skuffet derimot fondets ytelse. Paulson endret strategien til å investere i blant annet gullgruver, banker og medisinselskaper, investeringer som ikke alltid lønnet seg.

Ifølge Wall Street Journal fikk Paulson for to år siden anerkjennelse for å ha betalt de største personlige skatteregningene noensinne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.