Regnskapene for Haglands investeringsselskap Petrus for 2017 ble levert et halvt år for sent, og viser ifølge Finansavisen et sviende underskudd på 243 millioner kroner.

Tapene skyldes i hovedsak nedskrivninger på finansielle eiendeler på 210 millioner kroner. I tillegg tapte Petrus 33 millioner kroner på verdipapirer.

I årsberetningen vises det også til den kostbare Alstor-rettssaken og konkursen i JP vip Holdings i London.

38-årige Hagland brøt med familieselskapet Smedvig i 2014, og han fikk da med seg knapt 500 millioner kroner. Tre år senere var den bokførte egenkapitalen på 94 millioner kroner.

Bare i 2017 tapte Smedvig halve arven.

Investoren flyttet hjem til Stavanger i 2016 etter 17 år i London for å starte et roligere liv med familien, men i stedet havnet Smedvig midt i tidenes offentlige skittentøyvask i oljebyen.

Sammen med sine nye kompanjonger Kjetil Andersen og Thomas Mjeldheim i selskapet TPG havnet han i bitter konflikt med Alfred Ydstebø – Andersen og Mjeldheims tidligere kompanjong.

Ydstebø gikk til retten og saksøkte trioen for 130 millioner kroner. Etter en opprivende rettssak ble de dømt til å betale 14 millioner kroner til investoren, før partene inngikk forlik.

– Alle ser jo litt dumme ut etter denne saken. Det har vært mye negativt snakk. Du håper på en start som skal være det helt motsatte. Men en lærer av motgang, sa Hagland til DN etter rettssaken.

I intervjuet fortalte Hagland at underskuddet for 2017 kom til å lande på 50 millioner kroner. Fasiten et halvt år senere var nesten 200 millioner kroner større.

Kjernen i konflikten var oppkjøpet av det tradisjonsrike hotell Alstor på Tjensvoll i Stavanger. Ydstebø mente han hadde rett på å kjøpe hotellet, men ble stoppet etter skittent spill fra sine gamle kompanjonger.

Til tross for at Ydstebø seiret i retten, ble ikke Haglands selskap Petrus pålagt vinningsavståelse og fikk derfor beholde hotellet. Ifølge årsberetningen til selskapet ble reguleringsplanen på tomten endelig vedtatt i februar 2019. Eiendommen er regulert til bolig og næring bestående av 85 leiligheter og en dagligvarebutikk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Har du en kommentar til politietterforskningen av Tidal, Nicki?
Slik gikk det da DN spurte superstjernen Nicki Minaj om Tidal-avsløringene.
01:04
Publisert: