Det skriver finansavisen The Wall Street Journal.

Mandag forrige uke kom nyheten om at storbanken JPMorgan saksøker Tesla for 162,2 millioner dollar. Banken mener Tesla har brutt en kontrakt relatert til tegningsretter etter at aksjeprisen økte kraftig.

I kjølvannet av søksmålet kommer en feide mellom toppsjefene Elon Musk og Jamie Dimon i JPMorgan til syne.

USA-børsene falt, men vaker rett under rekordnoteringer – Tesla stiger etter Elon Musks aksjedumping

En stjerne på Yelp

Ifølge Wall Street Journal har Musk foraktet Dimon i årevis. Musk har heller benyttet andre banker enn JPMorgan mens Tesla-imperiet gradvis har vokst. På et tidspunkt henvendte banken seg til Tesla med et tilbud, som ble blankt avvist av Musk.

Banken har på sin side nylig signert en kontrakt med Teslas erkerival Rivian Automotive, som produserer elektriske lastebiler.

Ifølge avisen har de to toppsjefene forsøkt å bli venner gjennom årenes løp – men stadig feilet. Begge to er kjente for å kjøre offentlig skittentøyvasker mot sine rivaler. Men mens Dimon ofte har beklaget sin oppførsel, har Musk stått på sitt.

Elon Musk i verbal batalje med Bernie Sanders: Truer med å selge Tesla-aksjer

Søksmålet nå, handler om en sak fra 2014.

«Vi har gitt Tesla flere muligheter til å oppfylle de kontraktfestede forpliktelsene. Derfor er det uheldig at de har tvunget denne saken inn i rettsapparatet», skriver JPMorgan i et uttalelse.

«Hvis ikke JPMorgan trekker sitt søksmål, blir jeg nødt til å gi de en stjerne på Yelp», var Musks svar til Wall Street Journal.

«Dette er min siste advarsel», hevder Musk.

Tesla skulle vise frem sine uknuselige ruter – Oh my f..king God
Her går det galt for Elon Musk under Tesla-demoen.
00:55
Publisert:

Yelp er et nettsted hvor vanlige folk anmelder og gir kommentarer til butikker og restauranter.

Stridens eple

Ifølge søksmålet solgte Tesla tegningsretter til JPMorgan som ville gi avkastning dersom den forhåndsbestemte prisen var lavere enn den faktiske markedsverdien av Teslas aksjer når tegningsrettene løp ut i juni og juli 2021, skriver NTB.

Tesla-konkurrenten Rivian er nå det mest verdifulle amerikanske selskapet uten omsetning

Teslas aksjepris hadde steget med om lag tigangeren da tegningsrettene utløp, og JPMorgan mener Tesla er forpliktet til å levere enten en andel av aksjene sine eller penger.

Tesla har, ifølge banken, nektet å betale det ekstra beløpet som de var forpliktet til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.