Siden toppen i januar 2021 har kursutviklingen til spill- og elæringsselskapet Kahoot vært i fritt fall. Mandag fortsatte Kahoot nedover og falt mer enn syv prosent på det meste.

Mandag ble Kahoot-aksjen handlet til 21,8 kroner. På sitt høyeste var aksjen til sammenligning verdt over 130 kroner.

Analytiker Kristian F. Støle i Carnegie anbefaler salg av Kahoot-aksjen og har et kursmål på 19 kroner for aksjen.

– Generelt sett liker vi Kahoot, og vi synes at selskapet har en imponerende historikk. Grunnen til at vi har en salgsanbefaling er at vi er bekymret for at forventningene til selskapet er for høye.

– For dyr

– Vi synes Kahoot er for dyr sett opp mot sammenlignbare selskaper innenfor «nordisk software» og «ed-tek», sier han.

Kahoot legger frem kvartalstall torsdag. Støles forventninger til tallene er på linje med andre analytikeres estimater, men han påpeker at han er bekymret for estimatene for året som helhet og at den sterke veksten under pandemien har lagt listen for høyt.

Støle viser til at ulike kpi-er (nøkkeltallsindikatorer, red.anm.) tyder på at selskapet ikke vil nå egne mål. Han tror Kahoot-aksjen skal videre ned i løpet av de neste seks til 12 månedene, og mener andre analytikere er for optimistiske til aksjen.

Selskapet var en av pandemiens store vinnere på Børsen, men gikk i kjelleren da stemningen for vekstaksjene surnet. Aksjen har også vært en yndling blant flere kjente personer, som for eksempel investor og milliardær Jan Haudemann-Andersen, tennisspilleren Casper Ruud og komiker Thomas Giertsen.

Av de ni analytikerne som dekker Kahoot, er Støle den eneste som anbefaler salg av aksjen, ifølge Bloomberg. Fire av analytikerne anbefaler kjøp av aksjen, mens de resterende fire anbefaler hold.

Tapte stort

DN skrev i forrige uke at Kahoots toppsjef Eilert Hanoa gikk med dundrende underskudd i fjor. Store deler av tapet kunne knyttes til det dramatiske fallet i verdien av hans Kahoot-aksjer.

Med rundt 40 millioner aksjer da Kahoot-kursen sto på sitt høyeste, hadde beholdningen en papirverdi over fem milliarder kroner. I dag er markedsverdien på posten under 900 millioner kroner, etter at toppsjefen gjorde flere store aksjekjøp på høye kurser gjennom 2021.

DN retter: I en tidligere versjon av denne saken sto det i tittelen at Kahoot på sitt høyeste var verd nær 800 kroner. Det er ikke korrekt. Kurstoppen var på rundt 130 kroner. Opprinnelig graf viste indeksert utvikling og ikke utvikling i kroner. Feilen ble rettet klokken 12 mandag.

Børsfall

Mandag steg Oslo Børs ved åpning, men etter en halvtime snudde hovedindeksen til nedgang. Ved 14-tiden falt Børsen drøyt 0,6 prosent.

Flere av tungvekterne falt, deriblant Equinor og Norwegian som begge falt rundt halvannen prosent. SAS-aksjen steg på sin side rundt syv prosent, etter at det i helgen ble kjent at de fire skandinaviske pilotforeningene i SAS har stemt ja til den nye tariffavtalen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.