Quiz- og læringsselskapet Kahoot kjøper språklæringsselskapet Drops for 31 millioner dollar, tilsvarende i overkant av 279 millioner kroner, ifølge en melding fra selskapet tirsdag.

I tillegg ligger Drops an til å få ytterligere 19 millioner dollar hvis selskapet når resultatmål i 2020, 2021 og 2022, melder selskapet.

Kahoot har sett en svært rask vekst. Det er for eksempel ikke mer enn to måneder siden selskapet kjøpte den danske tech-plattformen Actimo for inntil 300 millioner kroner, og neste år ønsker selskapet å noteres på hovedlisten på Oslo Børs. I dag er det notert på minilisten Merkur Market.

«Vi er glade for å kunne ønske Drops velkommen til den ekspanderende Kahoot!-familien når vi går videre mot å bli den ledende læringsplattformen i verden,» skriver direktør Eilert Hanoa i meldingen. Han trekker frem at selskapet vil fortsette å ekspandere og vokse i nye områder for å gjøre Kahoot til en stadig større læringsplattform.

Transaksjonen er ventet å være gjennomført i løpet av november. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.