I en børsmelding mandag morgen melder Kahhoot at Northzone har solgt 12 millioner av sine Kahoot-aksjer til Softbank til kurs 79 kroner per aksje.

Etter denne transaksjonen eier Softbank nå 13,45 prosent av Kahoot. Det gjør dem til den største eieren av selskapet.

Eier 2,69 prosent

Northzone eier fortsatt 12 millioner aksjer i quizplattform-selskapet, som tilsvarer 2,69 prosent av selskapet.

ABG Sundal Collier fungerte som tilrettelegger for salget.

Det var i oktober at Kahoot gjennomførte en såkalt rettet emisjon mot den japanske investorgiganten Softbank. Etter emisjonen sto Softbank med en eierandel på 9,69 prosent.

«Har mye å bidra med»

Da emisjonen ble kjent, spurte DN Kahoot-sjefen Eilert Hanoa hvorvidt han hadde gjort seg opp noen tanker om Softbank ville eie hele Kahoot. Da svarte Hanoa følgende: – Jeg har ingen tanker rundt det, sier Hanoa, som ikke har noen formening om Softbanks investering er strategisk eller finansiell.

– Softbank har et imponerende erfaringsgrunnlag, nettverk og ikke minst portefølje med selskaper de er deleiere i, så vi er helt sikre på at de har mye å bidra med, sa Kahoot-sjefen.

Den norske investoren Jan Haudemann-Andersen er nest største eier i Kahoot via investeringsselskapet Datum.

For ordens skyld opplyses det om at Eilert Hanoa er styremedlem i Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.