Karen Elene Thorsen, bedre kjent som kvinnen bak brukernavnet «fattig.student», har gjort stor suksess som såkalt mat-influenser på det sosiale mediet Instagram. Profilen, der hun deler mattips, har i skrivende stund 231.000 følgere, og har gjort Thorsen til en av Norges mest profilerte influensere.

Med suksessen bak Instagram-kontoen har pengene begynt å trille inn for 23-åringen fra Flekkefjord. Tidligere i høst skrev DN at Thorsen tjente rett i underkant av 2,5 millioner kroner i fjor, og hun sa da at halvparten gikk inn i Sulten as, det nystartede selskapet bak appen med samme navn.

Appen ble lansert i slutten av august, og nå skal selskapet ut og hente penger før første gang. Kapitalinnhentingen skjer gjennom folkefinansiering på nettstedet Folkeinvest.

Målet Thorsen har satt seg er to millioner kroner i friske penger.

– Det er følgerne mine som er målgruppen, inspirasjonen og årsaken til at jeg i det hele tatt fikk muligheten til å bygge denne plattformen. Da tenker jeg at det er på sin plass å gi dem muligheten til å være med, sier Thorsen til DN.

Nedjusterer verdien

Sulten-appen er det også Thorsen som står bak. Den kan med enkle ord beskrives som en forlengelse av Instagram-kontoen. I appen får brukerne tilgang på ukemenyer og matlagingstips til en billig penge.

Før finansieringen er det Thorsen selv som eier alle aksjene i Sulten as. I kapitalinnhentingsrunden er prisen per aksje satt til to kroner, og det vil i alt legges ut 1,2 millioner aksjer for salg.

Thorsen forteller at pengene vil dekke utvikling av versjon to av appen, som blant annet inkluderer en app for Android-brukere.

I forbindelse med finansieringsrunden har selskapet priset seg selv til 20 millioner kroner.

– På Folkeinvest skriver dere at selskapets verdi er vurdert til 35 mill. Hva er grunnen til at dere nedjusterer til 20 millioner?

– Jeg er ikke så høy i hatten, og syns nok at 35 millioner var noe i det høyeste laget basert på at vi ikke har landet de kommersielle forholdene ennå. I tillegg er det vanskelig å prissette et ungt selskap. Vi har vært helt bevisst på å ikke lande på kommersiell modell, eller forretningsmodell. Det blir neste fase.

Vil ha med studentene

I emisjonen er minstetegningen satt til 400 kroner. Thorsen sier det er fordi hun ønsker at alle skal få mulighet til å eie en del av selskapet.

På spørsmål om hvorfor Sulten as har valgt en folkefinansiering i stedet for å hente penger fra for eksempel en institusjonell investor, svarer Thorsen at det har å gjøre med målgruppen for appen.

– Det er studenter som kanskje aldri har kjøpt aksjer i et selskap før, og derfor var det viktig for oss å velge noen som har full kontroll på investering gjennom folket.

Thorsen forteller at drømmen er å nå én million nedlastinger innen fem år. I dag har appen 75.000 brukere, ifølge gründeren.

Da DN omtalte Thorsens millioninntekt tidligere i år, fortalte hun at omtrent halvparten av årslønnen kommer fra salget av kokeboken hun ga ut i fjor sommer. Den resterende halvparten av årslønnen for fjoråret kom, ifølge Thorsen, fra serien hun lager med VGTV, foredrag og kommersielle samarbeid på Instagram.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.