Interiørkjeden Kid meldte tirsdag morgen om inntekter i andre kvartal på 660 millioner kroner, opp fra 538 millioner i andre kvartal i fjor. Det tilsvarer en omsetningsvekst på 22,7 prosent. Tallene inkluderer også den svenske kjeden Hemtex, som Kid kjøpte i mai i fjor. Like-for-like-omsetningen, altså omsetning fra butikker som har vært i drift fra starten av regnskapsåret og gjennom utgangen av kvartalet, fikk en vekst på 23,6 prosent.
I årets seks første måneder fikk Kid inntekter på 1,2 milliarder kroner, en økning på 11,9 prosent fra første halvår i 2019. Like-for-like-omsetningen økte med 12,5 prosent i perioden.
Nettsalget i Kid Interiør økte med 67,7 prosent, mens oppgangen i nettsalget hos Hemtex økte med 103 prosent.
– Vi sendte en børsmelding midt i juni fordi vi så en uvanlig kraftig salgsøkning og høyere enn analytikernes forventninger. Denne salgsutviklingen har ytterligere forsterket seg i de siste to ukene av juni. Vi ser at salget er høyt i alle våre kategorier, og selv om vi i enkelte butikker nå opplever at sesongvarene er i ferd med å bli utsolgt, har vi mange og gode alternative helårsvarer som også er populære hos våre kunder, sier finansdirektør Eystein Lund i Kid til DN.
Tror aksjen skal videre opp
Analytiker Markus Borge Heiberg i meglerhuset Kepler Cheuvreux mener at tallene viser en akselererende vekst i de to siste ukene i juni.
Han peker spesielt på omsetningsveksten i nettsalget, og har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 90 kroner. Ved åpning på børsen tirsdag stiger Kid rundt 2,3 prosent, og én aksje omsettes til kurs rundt 81 kroner.
– Kid har definitivt klart seg bedre gjennom korona enn det man trodde i mars. Da var usikkerheten svært stor, og man trodde det kunne gå skikkelig dårlig, med en seig sommer. Spørsmålet er hvordan det vil utvikle seg fremover når arbeidsledigheten potensielt er noe høyere og forbrukertilliten spiller inn. Men det ser ut som veksten er sterk, sier han.
– Hvordan ser du for deg resten av året?
– Mot slutten av året ser det greit ut, og antageligvis vil man ha en positiv effekt av at kundene er mer hjemme. Den effekten vil sannsynligvis vare noen måneder til. På dagens verdsettelsesnivå og gitt at salgsutviklingen skal dempe seg, så er det ikke voldsomt positivt akkurat i det korte bildet. Men på lang sikt har vi kjøp på aksjen. Hemtex i Sverige tror vi kommer til å gå bra, noe tallene i dag også reflekterer, sier Heiberg.
Har steget 150 prosent
Selskapet meldte allerede for tre uker siden om foreløpige tall for andre kvartal.
«Salget i andre kvartal har vært unormalt sterkt for Kid, når kunder har sett ut til å ha prioritert hjemmetekstiler og tilbehør etter koronakrisen,» skrev selskapet i børsmeldingen i midten av juni.
Den fullstendige kvartalsrapporten blir offentliggjort 20. august, mens ikke-reviderte reomsetningstall for andre kvartal altså kom tirsdag.
Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 143 fysiske butikker.
Kid-aksjen har hittil i år steget rett over 62 prosent, og prises til 3,2 milliarder kroner på Oslo Børs. Siden børskrakket i mars har aksjen steget over 150 prosent.
Gjelsten solgte aksjer
Sent i mai ble det klart at Bjørn Rune Gjelsten hadde solgt fem millioner aksjer i Kid, til en pris på 325 millioner kroner. Dette tilsvarte 12,35 prosent av aksjene i selskapet.
– Årsaken til at jeg valgte å selge nå var tilfeldig. Jeg tenkte ikke på å selge før det ringte flere ulike meglerhus i byen. Jeg er blitt sterkt oppfordret til å selge for å få bedre friflyt i aksjen, sa Gjelsten til DN i etterkant.
Kid har vært en stor suksesshistorie for Gjelsten. Kjeden sto på randen av konkurs og måtte berges av bankforbindelsen DNB. I 2012 kjøpte Gjelsten kjeden for 925 millioner inkludert gjeld. Han børsnoterte selskapet tre år senere. Etter en forsiktig start har aksjen gått fra vel 20 kroner i 2016 til toppnivået på 79,2 kroner denne uken.
Gjelsten konstaterer at han kom helskinnet gjennom nedturen som har rammet den internasjonale økonomien de siste månedene.
– Vi har ikke vært i de mest utsatte bransjene og således vært heldige, sa han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.