Christen Sveaas' heleide investeringsselskap Kistefos har lagt koronatapene fra i fjor bak seg, og noterer et solid overskudd i første halvår.

Resultat før skatt ble på 667,6 millioner kroner, sammenlignet med et tap på 19,4 millioner i første halvår 2020. Etter skatt er resultatet på 567,5 millioner, mot et tap på snaue 100 millioner i samme periode i fjor.

«Det positive resultatet kommer på tross av et regnskapsmessig tap i Viking Supply Ships, og det viser at det gjennom halvåret i sum vært god vekst og verdiskaping i Kistefoskonsernet,» skriver selskapet i halvårsrapporten som ble publisert tirsdag ettermiddag.

Blant selskapene i konsernet skilte offshorerederiet Viking Supply Ships seg ut i perioden med et resultat etter skatt på 73 millioner svenske kroner (74 millioner kroner).

Morselskapet hadde netto finansinntekter på 87,6 millioner kroner, som inkluderer en gevinst på børsnoterte aksjer på nesten 100 millioner og en omtrent like stor gevinst fra salget av helseselskapet Aspit. Rentekostnadene var på 107 millioner.

Kistefos skriver at det fortsatt vill være «utfordrende» for Viking Supply Ships i andre halvår. Selskapet offentliggjorde nylig at det skal hente inn omtrent 100 millioner kroner i en emisjon, som Kistefos garanterer for.

Venter «betydelig» bankutbytte

Derimot kan Sveaas' investeringsselskap se frem til resultatvekst og gjenopptagelse av utbytte fra Advanzia Bank når europeiske og norske myndigheters anbefaling om tilbakehold går ut i slutten av september.

«Advanzia Bank forventer fortsatt solid vekst og resultatforbedring drevet av forventninger om ytterligere reduksjoner i covid-19-tiltak i Tyskland, Østerrike, Frankrike og Spania. Vi forventer at utbytteforbudet som opphører 30. september 2021 vil medføre en betydelig utbytteutbetaling i fjerde kvartal 2021,» skriver Kistefos. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.