Elektronikkprodusenten Kitron sine driftsinntekter i tredje kvartal endte på 831 millioner kroner, mot 1.054 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Selskapet skriver at nedgangen skyldes fjorårets koronarelaterte og eksepsjonelle volumer innen medisinskutstyr, som nå er normalisert.

Inntektsveksten i selskapet begrenses også av en pågående komponentmangel, som har ført til at mer enn 200 millioner kroner av etterspørselen er forsinket til kommende kvartaler.

Det fremgår av selskapets seneste kvartalsrapport.

Torsdag formiddag faller Kitron-aksjen umiddelbart mer enn ti prosent ved børsåpning.

Konsernsjef Peter Nilsson i Kitron.
Konsernsjef Peter Nilsson i Kitron. (Foto: Kitron)

– Etterspørselen er fortsatt veldig sterk for både 2021 og 2022, med betydelige vekstmuligheter i de fleste markedssektorene. Imidlertid forverret den generelle materialforsyningssituasjonen seg raskt i tredje kvartal og skaper fortsatt utfordringer når det gjelder leveringstider og leveranser, sier Peter Nilsson, Kitrons konsernsjef.

Nilsson tror at disse forstyrrelsene er på sitt verste nå, og forventer at situasjonen vil bli bedre i 2022.

– Etter fjorårets høye leveranser av medisinsk utstyr, drevet av koronapandemien, har 2021 gått tilbake til mer normale nivåer med normal sesongvariasjon i tredje kvartal. Gitt begrensningene i forsyningskjeden, er jeg fornøyd med resultatene vi leverer i kvartalet, sier han.

Selskapet skriver i meldingen at det venter lavere omsetning enn tidligere kommunisert grunnet forsyningskrisen. Fra 3,9-4,2 milliarder tidligere i år, til 3,7-3,9 milliarder for hele året nå. Også resultatet rammes – selskapet nedjusterer forventningene fra en resultatmargin på 6,8-7,4 prosent til 6,8-7,1 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.