Rev Ocean-sjef Nina Jensen bekrefter på «Our Ocean»-konferansen i Bali tirsdag at det Kjell Inge Røkke-eide selskapet og Røkke selv har gitt et løfte om å bruke 500 millioner dollar, eller 4,2 milliarder kroner, på det privatfinansierte havforskningsprosjektets forskningsskip «Rev», ifølge en pressemelding.

Det innebærer både kostnader knyttet til bygging og drift av forskningsskipet som skal tilbys til havforskere verden over. Skipet er ventet å være klar til drift fra 2021.

– Jeg vil gi tilbake til samfunnet brorparten av det jeg har tjent. Dette skipet er en del av det, sa Røkke i et intervju med Aftenposten i mai, der prosjektet først ble omtalt.

Ferie-yacht for Røkke

Røkke er medlem av The giving pledge, en klubb med formuende medlemmer som har forpliktet seg til å gi bort minst halvparten av formuen til gode formål. Røkke ble invitert til å være med av Bill Gates, Microsoft-gründeren som har tatt initiativet til klubben.

WWF, Verdens naturfond, og generalsekretær Nina Jensen er Røkkes partner i prosjektet.

Skipet er ikke bare et forskningsskip, det er også verdens lengste yacht, som Røkke selv også skal leie i ferier. Charterinntekter som de ferierende betaler, skal bidra til å dekke kostnadene ved havforskningen og til å finansiere ny forskning.

– Det er ambisjonen, har Nina Jensen tidligere uttalt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.