Saken oppdateres

Det nye teknologisenteret skal bli en del av World Economic Forums globale nettverk for den fjerde industrielle revolusjonen, «Center for the Fourth Industrial Revolution» (C4IR), kommer det frem i en melding fra Aker.

Dette senteret er et initiativ i samarbeid mellom den norske regjeringen og det internasjonale høynivåpanelet for en bærekraftig havøkonomi.

Senteret er etablert som en uavhengig stiftelse som Aker og Aker-eide selskaper skal finansiere. Det åpnes også for andre bidragsytere fra både offentlig og privat sektor, ifølge meldingen.

– Normalt inngår World Economic Forum avtaler med politiske myndigheter, men her er det også et samarbeid med en privat aktør, Aker, som står for finansieringen, sier informasjonsdirektør Atle Kigen i Aker.

Røkke har lenge drømt om å bygge Verdenshavenes hovedkontor på Fornebu. Dette skulle være en over 200 meter høy skyskraper, noe politikerne i Bærum satte en stopper for.

Det nye senteret skal lokaliseres i Aker-kvartalet på Fornebu, der de øvrige Aker-bedriftene holder til. Det skal offisielt åpnes 1. januar 2020. Men så skal det flytte inn i Verdenshavets hovedkontor, ifølge meldingen. Hvorvidt det også skal ligge på Fornebu eller et annet sted, sier meldingen ingenting om. Når Verdenshavenes hovedkontor kan stå ferdig er også uvisst.

– Verdenshavenes hovedkontor skal realiseres. Men hvor dette skal bygges er for tidlig å si, det er flere interessenter som har meldt seg, sier Kigen.

Ifølge pressemeldingen skal senteret «arbeide med å utforme rammebetingelser, igangsette ny forskning og utvikle kommersielle muligheter. Hensikten er å fremskynde bruk av vitenskap, data og teknologi som kan løse miljøutfordringer».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.