En av Norges aller rikeste, Aker-eier Kjell Inge Røkke, og ektefellen Anne Grete Eidsvig, flytter fra hverandre. De skal fortsatt bo ved siden av hverandre på Konglungen i Asker, der paret har holdt til de siste årene. Det var lokalavisen Budstikka som sprakk nyheten torsdag ettermiddag.

Paret har kjøpt flere tomter på Konglungen, revet husene og bygget nytt. De har eid alle disse eiendommene med halvparten hver, men nylig inngikk de to en ny avtale som er nedfelt i en ektepakt datert 8. februar 2018.

Dette er hovedhuset på Konglungen som Kjell Inge Røkke blir eneeier av.
Dette er hovedhuset på Konglungen som Kjell Inge Røkke blir eneeier av. (Foto: Thomas T. Kleiven)

I ektepakten kommer det frem at Røkke overtar Eidsvigs andel i fem av seks eiendommer de frem til nå har eid sammen. Røkke tar over den største boligen på Konglungen som har adresse Konglungfaret 12, samt tre mindre eiendommer i Konglungfaret 47, 49 og 51. Disse husene ligger bak hovedhuset på motsatt side av Konglungveien. I tillegg overtar Røkke boligen i Prinsessealleen 18 på Skøyen i Oslo.

Anne Grete Eidsvig på sin side overtar huset som ligger ved siden av Røkkes gigantbolig. Eidsvigs bolig har adressen Konglungveien 36.

Kjøpt ut for 450 millioner

Røkke har også kjøpt ut ektefellen fra sitt private selskapssystem. Eidsvig eide to prosent av aksjene i The Resource Group (TRG). Hun fikk 17.648 aksjer i TRG av Røkke, ifølge ektepakten fra 11. mars 2008. Røkke har til enhver tid rett til å kjøpe tilbake disse aksjene for 400 millioner kroner, justert for utviklingen i konsumprisindeksen og utbytter og kapitalnedsettelser, ifølge ektepakten.

Kjell Inge Røkke overtar det store huset. Anne Grete Eidsvig tar over det litt mindre.
Kjell Inge Røkke overtar det store huset. Anne Grete Eidsvig tar over det litt mindre. (Foto: Bo Mathisen)

Etter en slik justering er prisen rundt 425 millioner kroner, ifølge DNs beregninger.

Eidsvig ble kjøpt ut før Røkke i fjor høst fusjonerte to av sine selskaper, The Resource Group (TRG) og TRG Finance. Sistnevnte selskap ble nytt toppselskap, det gamle TRG-selskapet ble oppløst, og TRG Finance skiftet navn til The Resource Group TRG.

Dette selskapet er største eier i børsnoterte Aker.

Rolf Nereng, Røkkes pressetalsmann, har foreløpig ikke besvart DNs henvendelse. (Vilkår)

Er bitcoin en boble?
Gjestene til sentralbanksjefens årstale er svært uenige i sine syn på kryptovaluta.
03:40
Publisert: