En Fretex-kunde fikk seg en overraskelse da han stakk hånden i lommen på sin «nye», svarte dressbukse i ull. I lommen lå det nemlig en beskjed til ingen ringere enn «Hr. Røkke».

Da DN tok kontakt tidligere denne uken, avviste Rolf Nereng, hans pressetalsmann, at det var Røkke som sto bak donasjonen. Etter å ha blitt konfrontert med flere funn som indikerte hvor dressene hadde kommet fra, har talsmannen i dag snudd overfor minmote.no


– Røkke har nok ikke selv hatt full kontroll over at klær fra en større opprydding for flere måneder siden, havnet hos Fretex, skriver pressetalsmann for Kjell Inge Røkke i en epost til MinMote.

Den observante kunden var på sin side ikke i tvil før identiteten ble avdekket.

– I lommen lå det to lapper fra hotell Contintental med forskjellige beskjeder til «Røkke», sier kjøperen, som ønsker å være anonym.

På den ene lappen er det gitt et beskjed om å ringe hjem til «Bård». Den andre, en instruks om å ringe en person i USA.

Mannen hadde tatt turen til Fretex Majorstuen på «Herrenes aften» tirsdag 27. november for å sikre seg et kupp blant 300 eksklusive dresser signert luksusmerker som Brioni, Valentina og Versace.

– Jeg tenkte bare med en gang: Å ja, så det er Røkke som er giveren, sier mannen.

Lappen som ble funnet i en Fretex-dress kjøpt på «Herrenes aften» på Fretex Majorstuen tirsdag 28. november.
Lappen som ble funnet i en Fretex-dress kjøpt på «Herrenes aften» på Fretex Majorstuen tirsdag 28. november. (Foto: PRIVAT)

En skjorte solgt samme kveld hadde initialene «K.R» brodert inn.

På en av skjortene som ble solgt under «Herrenes aften» på Fretex, er initialene «K.R» brodert på.
På en av skjortene som ble solgt under «Herrenes aften» på Fretex, er initialene «K.R» brodert på. (Foto: Privat)

Dresser kan ha havnet der

Det er ingen hemmelighet at Røkke har en forkjærlighet for både merkedresser og hotell Continental, som blant annet er nevnt i en sang Røkkes ansatte i Aker BioMarine bestilte til hans 60 års dag.

De rundt 300 dressene som er blitt donert til Fretex skal være i størrelse 52, og passe profilen til en høy og slank mann. Næringslivstopp Kjell Inge Røkke avkrefter at han har donert dressene. Her avbildet på vei til ferie i 2001.
De rundt 300 dressene som er blitt donert til Fretex skal være i størrelse 52, og passe profilen til en høy og slank mann. Næringslivstopp Kjell Inge Røkke avkrefter at han har donert dressene. Her avbildet på vei til ferie i 2001. (Foto: Mikaela Berg)

– Han va'kke flau over å ha kapital. Egen etasje på Continental, rapper Oral Bee, i låten som har fått navnet «Startet på bunnen».

Kjell Inge Røkke, her avbildet i mars 1994, i lang frakk og dress, med en pose fra sportskonsernet Gresvig som han eide og drev med Bjørn Rune Gjelsten på den tiden.
Kjell Inge Røkke, her avbildet i mars 1994, i lang frakk og dress, med en pose fra sportskonsernet Gresvig som han eide og drev med Bjørn Rune Gjelsten på den tiden. (Foto: Thoralf Olsen)

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, som skrev den første ikke-autoriserte biografien om Røkke, har tidligere uttalt at finansmannen blant annet hadde fast rom på Hotel Continental og brukte hotells restaurant, Annen Etage, nærmest som en kantine på 90-tallet til Dagbladet.

I en dressjakke som er blitt lagt ut på Finn.no etter «Herrenes aften» på Fretex kan man lese «Rokke» på skredderlappen inne i jakken.
I en dressjakke som er blitt lagt ut på Finn.no etter «Herrenes aften» på Fretex kan man lese «Rokke» på skredderlappen inne i jakken. (Foto: Privat)

Fretex vil ikke spekulere

Hilde Kjønstad er innkjøpsleder i Fretex, og i forkant av avsløringen undestreket hun at Fretex hverken visste, eller ville spekulere i hvem som hadde donert dressene.

– Vi har veldig gode rutiner for å fjerne glemte ting fra brukte klær, sier Kjønstad og kaller derfor funnet av beskjeden for en eventuell glipp. Kjønstad opplever at giverne ofte selv tømmer lommene sine for personlige eiendeler, men at Fretex også går igjennom alle plagg de får inn for å ta ut alt fra bankkort til gjenglemte medisiner.

– Kan noen ha lagt lappen der tror du?

– Det vil jeg ikke spekulere i, sier Kjønstad.

Ellers kan innkjøpslederen fortelle at «Herrenes aften» var en suksess, og at Fretex også i dagene etterpå har opplevd en større pågang av mannlige kunder enn tidligere. At de får inn klær av så god kvalitet, synes hun er «helt fantastisk».

– Nå får vi rettet oppmerksomheten mot gjenbrukshandel også for menn, og det er veldig bra synes vi. Dessuten virker det som om folk synes det er hyggeligere å handle når de vet at de bidrar til en god sak.

Et lite utvalg av dressene har også funnet veien til Finn.no etter tirsdagens storsalg på Fretex. På en av dressjakkene som er blitt lagt ut her, kan man finne «Rokke» på skredderlappen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke, Kristin Aanderud-Larsen og Bjørn Rune Gjelsten på broen ved dåpen av «American Monarch» på Langsten oktober 1994. Røkke i en moteriktig grå blazer.
Kjell Inge Røkke, Kristin Aanderud-Larsen og Bjørn Rune Gjelsten på broen ved dåpen av «American Monarch» på Langsten oktober 1994. Røkke i en moteriktig grå blazer. (Foto: Gunnar Blöndal)
Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: