I fjor høst ankom milliardær og Aker-eier Kjell Inge Røkkes superyacht «Rev Ocean» norsk farvann. Skipet koster fire milliarder kroner og er verdens største havforskningsskip. Ideen er at skipet skal brukes til forskning for å redde havet.

I et fersk intervju med det amerikanske næringslivsmagasinet Forbes, forteller Røkke mer om planene for skipet.

– Jeg ser for meg å tilbringe to måneder i året på båten, sier han til magasinet.

Finansavisen omtalte intervjuet først i Norge.

Kjell Inge Røkkes superyacht «Rev Ocean» ble slept inn til Brattvåg utenfor Ålesund i fjor høst.
Kjell Inge Røkkes superyacht «Rev Ocean» ble slept inn til Brattvåg utenfor Ålesund i fjor høst. (Foto: Morten Hjertø)

Skipet er 600 fot, har åtte laboratorier, en ubåt, helikopterplattform, tre bassenger og boblebad. Det skal brukes til å rydde havet for søppel og av forskere for å måle fiskebestander og PH-nivåene i havet. Når forskerne ikke bruker det, skal han være på skipet selv, eller leie det ut til andre og donere pengene til prosjekter for bevaring av havet.

– Vi trenger ikke noe skryt. Vi vil bare ha tilfredsstillelsen fra å være en del av løsningen, sier han til Forbes.

Samme dag som Rev Ocean ankom Norge, varslet Miljødirektoratet at de ville anmelde Aker BP for forurensning av havet. Røkkes selskaper driver både med oljeboring og shipping og til tross for engasjementet for havet, vil han ikke stoppe å investere i forurensende selskaper.

At Aker forurenser havet, og Rev Ocean jobber for å rense det, ser ikke Røkke på som noe motsetning, ifølge Fobres. Men han innrømmer:

– Jeg er en del av problemet.

Skipet ligger på Brattvåg-verftet i Møre og Romsdal. Konstruksjonen er utsatt til 2021, men etter planen skal det tas i bruk fra 2021. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.