Kjell Inge Røkkes Aker hadde ved utgangen av fjoråret en verdijustert egenkapital på 41,7 milliarder kroner. Det er en reduksjon på 21,5 milliarder kroner i kvartalet.

Aker er største aksjonær i flere av de store børsselskapene, som Aker BP, Ocean Yield, Aker Solutions og Kværner. Men selv om avslutningen på fjoråret ikke var den beste, så blir det likevel er solid utbytte til Aker-eierne: Aker betaler 22,50 kroner per aksje, noe som tilsvarer 1,7 milliarder kroner.

Øyvind Eriksen, Aker-sjef og Røkkes betrodde høyre hånd, kommenterer resultatet på følgende måte:

– Til tross for et fjerde kvartal påvirket av oljeprisfall og uro i kapitalmarkedene, ble 2018 nok et år med god verdiskaping til Akers aksjonærer.

Akers aksjekurs steg med 19,1 prosent i 2018.

– Et utbytteforslag på 22,50 kroner per aksje for 2018 reflekterer både sterk industriell utvikling, en robust balanse og positive utsikter.

Slik utviklet Akers investeringer seg fra utgangen av tredje kvartal til utgangen av fjerde kvartal (fall i milliarder kroner):(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Aker BP: fall på 18 milliarder kroner.
  • Ocean Yield: fall på 0,6 milliarder kroner.
  • Aker Solutions: fall på 1,7 milliarder kroner.
  • Akastor: fall på 0,5 milliarder kroner.
  • Kværner: fall på 0,2 milliarder kroner.
  • Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
    03:53
    Publisert:
Schibsteds Kristin Skogen Lunds første kvartal: –Aldri hatt høyere kvartalsresultat
00:40
Publisert: