I slutten av august skilte Kjell Inge Røkkes Aker Solutions ut fornybarsatsingen Aker Carbon Capture i et eget selskap. En drøy måned senere har markedsverdien på selskapet femdoblet seg og er tirsdag morgen verdt rundt seks milliarder kroner.

Tegningskursen første børsdag var 1,7 kroner per aksje. Tirsdag handels den for over 10 kroner per aksje.

Da børsen åpnet tirsdag morgen skjøt aksjen i været opp 19 prosent. Siden fredag har aksjen steget rundt 80 prosent.

Røkke: – Inntektsforskjellene rundt omkring i verden er et vanvittig problem
Kjell Inge Røkke er ganske klar på hvem som har skylden og hvem som kan løse det.
01:16
Publisert:

Som navnet tilsier driver selskapet med karbonfangst. I helgen varslet statsminister Erna Solberg at regjeringen setter av to milliarder kroner til karbonfangst og lagring i neste års statsbudsjett. Det førte til en børsoppgang for selskapet på over 50 prosent.

Samtidig har meglerhuset SEB en klar kjøpsanbefaling om selskapet. De har et kursmål for selskapet på 17,5 kroner.

«Kjøp – fang den om du kan,» skrev selskapet i en oppdatering.

I tillegg til Aker Carbon Capture, skilte også Aker ut vindkraftselskapet Aker Offshore Wind Holding. Det har også hatt en eventyrlig vekst på børsen med oppgang på 240 prosent siden notering. Selskapet er ned 8,95 prosent tirsdag og har en markedsverdi på tre milliarder kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,2 prosent fra start(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.