– Omtrent 50 prosent av hva jeg har tjent i den perioden, sier Kjetil André Aamodt (47) på spørsmål om hvor stor andel av hans inntekter foredragene har vært siden han la vekk konkurranseskiene.

Den tidligere alpinisten, som har åtte olympiske medaljer, driver med foredrag i tillegg til sponsoroppdrag og å være ekspertkommentator på NRK. I foredragene forteller han om sin karriere og sitt liv.

Det har vært god butikk for Aamodt, som i fjor kunne tilføre ytterligere 1,9 millioner kroner til kassen.

– Det var et helt normalt år, inntektene fra foredragene er ganske stabile, sier Aamodt om resultatet for 2018.

50 foredrag i året

Aamodt holder omtrent 50 foredrag i året, og han meddeler at det vil fortsette også i 2019.

Siden 2007 har han tjent totalt 22,2 millioner kroner (resultat før skatt) på foredrags-satsingen, som drives gjennom selskapet KAA as.

– Har jeg det? Ja, det er bra det, sier han om totalen.

– Hva bruker du pengene dine på?

– På familien, svarer Aamodt.

Aamodt har tre barn sammen med Stine Østvold (41).

Familien er bosatt på Bygdøy i Oslo.

Selv om Aamodt har lagt opp, holder han seg ikke unna sporet, her fra Åre tidligere i år.
Selv om Aamodt har lagt opp, holder han seg ikke unna sporet, her fra Åre tidligere i år. (Foto: Anders Wiklund/TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix)

Flest medaljer

Ifølge den tidligere skistjernens Wikipedia-side, har Aamodt flere medaljer fra internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist. Dette inkluderer 20 mesterskapsmedaljer fra VM og OL.

Han er i tillegg en av fem mannlige alpinister som har verdenscupseire i alle de fem disiplinene: Slalåm, kombinasjon, storslalåm, super-G og utfor.

Etter at han la opp, har Aamodt i tillegg til å være foredragsholder, kommentator og sponsorobjekt, vært sentral i flere tv-programmer. Som tv-personlighet er han kanskje mest kjent for programmet sammen med sin venn og kollega Lasse Kjus «Hvem kan slå Aamodt og Kjus», som startet opp i 2010 og hadde sin siste sesong i 2017 – etter totalt 50 episoder.

E24 meldte fredag at Lasse Kjus solgte sin klesmerkevare til et amerikansk selskap for en ukjent sum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.