Mens tidligere alpinist Aksel Lund Svindal har bygget seg opp en anselig formue på børs, har aksjeinvesteringene til hans mangeårige konkurrent Kjetil Jansrud kommet i skyggen.

Det ferske aksjonærregisteret viser at Jansrud i godt over et år har sittet investert i de samme aksjene som Svindal – uten særlig hell.

Bom på Norwegian

Jansrud håndterer investeringene gjennom selskapet KIGM Holding as, som han eier med familien. Kjetil Jansrud eier selv 85 prosent av aksjene.

Jansrud og familien har investert i flere børsnoterte aksjer og aksjer som er notert på gråmarkedet OTC. De fem noterte aksjene er forbrukslånsbanken Komplett Bank og nisjebanken Bank2, flyselskapet Norwegian, oljeserviceselskapet Magnora og videokonferanseselskapet Huddly.

Jansrud har gjennom hele fjoråret sittet med samme aksjebeholdning i samtlige selskaper. I 2018 påførte det ham papirtap på over en halv million kroner. Starten på 2019 har ikke vært noe hyggeligere. Gitt at Jansrud fortsatt eier likt antall aksjer er papirtapet i disse fem aksjene på 1,4 millioner kroner siden utgangen av 2017 – altså på litt over ett år.

Flyselskapet Norwegian har bidratt mest til tapene.

Alpinstjernens største aksjepost er i dag Komplett Bank, der Jansrud har aksjer verdt 725.000 kroner.

Det er ikke kjent når Jansrud først gikk inn i selskapene eller til hvilken kurs. Dermed kan det være at han og familien samlet sett har en urealisert gevinst siden starten, eller et enda større papirtap.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Kjetil Jansrud.

Følger Svindal

Alpinisten har åpenbart fulgt samme spor som Aksel Lund Svindal i aksjemarkedet.

Svindal har nemlig også investert i Komplett Bank, Bank2, Magnora og Norwegian, om enn i noe større volumer. Svindal har for øvrig også investert i Aprila Bank, inkassoselskapet Axactor, gjeldsinvesteringsselskapet B2Holding og en rekke andre børsnoterte selskaper.

Både Jansrud og Svindal har i tillegg satt pengene til verks i videokonferanseselskapet Pexip, en del av arven etter den norske suksessen Tandberg. De eier begge aksjer i teknologiselskapet Vision IO som bruker kameraer for å stille diagnoser nede i olje- og gassbrønner, og i teknologiselskapet Voca as, som driver innen offshore.

Satser på boligformidler

Ett nytt selskap har imidlertid dukket opp Jansrud-familiens portefølje i 2018.

Den ferske aksjonærlisten for fjoråret viser at Jansrud eier 2,9 prosent av aksjene i boligformidleren Off Market as. Selskapet ble lansert i 2017 og skal gjøre det lettere for potensielle boligselgere å teste ut markedsinteressen for egen bolig. Her kan man legge ut egen bolig uten at den nødvendigvis skal selges.

Off Market ble etablert av eiendomsmegler Hans Houeland med mangemillionærene Robert Fauske og Christian Berg på laget. Skiskytter-brødrene Tarjei og Johannes Tingnes Bø er også med på eiersiden.

Off Market har ikke kommet med resultater for 2018 ennå, men regnskapet for 2017 viser et driftsresultat på minus 877.000 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.