Mandag bekrefter det svenske betalingsselskapet Klarna at de har hentet én milliard dollar, tilsvarende rundt 8,6 milliarder kroner i en emisjon.

Ifølge selskapet ble kapitalinnhentingen overtegnet fire ganger. Til slutt ble selskapet verdsatt til 31 milliarder dollar, eller 267 milliarder kroner. Det gjør selskapet til det mest verdifulle fintech-selskapet i Europa og det nest mest verdifulle i verden.

Det er fortsatt et stykke igjen til det børsnoterte, svenske teknologieventyret Spotify, som er verdsatt til drøye 500 milliarder kroner.

Klarna skriver i en pressemelding at både nye og eksisterende aksjonærer tegnet seg i emisjonsrunden. Pengene skal brukes til ytterligere internasjonal ekspansjon og utnytte det stadig voksende detaljhandel-markedet.

Selskapet ble startet av gründerne Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth og Victor Jacobsson i 2005. Siden har det hatt en enorm vekst. Det har 3500 ansatte og 90 millioner kunder i 17 land. Mer enn 200.000 nettbutikker har inngått avtale med selskapet.

Det startet med betalingsløsninger på nett, men i 2017 fikk de også banklisens. I et intervju med D2 før jul fortalte gründer og konsernsjef Sebastian Siemiatkowski at de har behov for store investeringer fremover for å satse på banktjenester mot privatpersoner.

– Det er en drøm for oss å utfordre en banknæring som i Sverige tjener i snitt 10.000 kroner i året for hver svenske. Det er helt absurd, sa han.

Klarna har hatt stor vekst under koronapandemien og sikter mot en børsnotering i USA i 2022. Ifølge Dagens Industri er det heller ikke helt utelukket at det kan skje allerede i år. Før emisjonen var en rekke investeringsfond blant de største eierne av Klarna. Det amerikanske fondet Sequioa var størst med 23 prosent, mens gründerne Jacobsson og Siemiatkowski eide 10,5 og syv prosent hver. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.