Et fall på nær 18 prosent i resultatet i meglerhuset ABG Sundal Collier i andre kvartal gir ikke et riktig bilde av den reelle situasjonen, ifølge administrerende direktør Knut Brundtland.

– Det har vært spesielt mange transaksjoner i dette kvartalet som er blitt utsatt eller kommet sent i kvartalet. Det slår negativt ut på resultatet nå, men gir et godt grunnlag for resultatet for andre halvår, sier Brundtland.

Brundtland nevner i fleng:

  • Okeas forsøk på å hente inn rundt fem milliarder kroner i egenkapital og obligasjonslån i juni jobbes det fortsatt med
  • Børsnoteringen av Dof Subsea i mai er utsatt på grunn av «ustabilt marked»
  • Utstedelse av et obligasjonslån i Tizir Titanium & Iron på 300 millioner dollar ble først ferdigstilt 3. juli
  • Oppkjøpet av Visma ble også ferdigstilt først i juli.

– I tillegg er det en rekke andre transaksjoner. Det er alltid noe, så jeg skal ikke bortforklare for mye, men det var spesielt mye i dette kvartalet, sier Brundtland.

Meglerhuset skriver i rapporten at de har vært part i 50 transaksjoner «som har vært offentlige» det første halvåret.

–Hvor mye inntekter vil dere få fra de utsatte transaksjonene?

– Jeg vil ikke si noe konkret tall, annet enn at inntektene er vesentlig større enn inntektsreduksjonen på 50 millioner kroner i dette kvartalet, sier Brundtland.

De siste par årene har ABG Sundal Collier hatt en strategi om å vokse mer i de nordiske landene. I andre kvartal mener Brundtland at de lykkes med det.

– I andre kvartal var for første gang inntektene fra virksomheten i Sverige, større enn i Norge. Det er en milepæl for oss, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.