Dr. Holms Hotel endte med et resultat før skatt på minus 12,6 millioner kroner i fjor, mot minus 3,8 millioner kroner i 2017. Det kommer frem i selskapets årsrapport for 2018.

Dette markerer det tiende året på rad med underskudd for det historiske hotellet.

I fjor uttalte eier Knut Herman Gjøvaag til DN at selskapet var på god vei til å hente seg inn, og ventet et balansert resultat i 2018.

Nå har selskapet levert et resultat før skatt som er over tre ganger svakere enn resultatet for 2017.

Skyldes oppussing

– Vi har pusset opp for 25 millioner kroner i fjor, det er hovedgrunnen til det lave resultatet, sier Gjøvaag.

– Vi gjorde mesteparten av arbeidet i fjor, og måtte da stenge hotellet i mesteparten av denne tiden.

Knut Herman Gjøvaag er konsernsjef i Frydenbøgruppen med hovedsete i Bergen. Konsernet eier 50 prosent av konsernet til Dr. Holms Hotel.
Knut Herman Gjøvaag er konsernsjef i Frydenbøgruppen med hovedsete i Bergen. Konsernet eier 50 prosent av konsernet til Dr. Holms Hotel. (Foto: Pressebilde)

Gjøvaag forteller at arbeidene først ble ferdige på våren, og vil derfor også påvirke resultatet for 2019.

– Vi ble først ferdig i våres, så første halvdel av året ble ikke så bra. Nå er vi ferdig, hotellet er åpent og i full drift igjen, og nå i sommer gjør vi det bra, sier han.

Drar med seg konsernet

Gjøvaag sier at det ikke er umiddelbare planer om videre oppussingsprosjekter.

– Men bygget er gammelt og det vil alltid være et kontinuerlig vedlikehold, sier han.

Gjøvaag eier gjennom Frydenbø Eiendom i Bergen 50 prosent av Holms Utvikling-konsernet på Geilo, mens Erling Falch Monsen eier den andre halvparten gjennom Bergen Hotell Gruppen.

Ifølge Gjøvaag har også konsernregnskapet blitt påvirket av oppussingen.

– Hotellet står for en stor del av konsernets inntekter, så resultatet for 2018 kommer ikke så bra ut der heller. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.