Kongsberg Automotive fastholder sin langsiktige ambisjon om en organisk vekst på tre til fem prosent pr år og en avkastning på sysselsatt kapital (ROCE) på over 13 prosent.

Det fremgår av selskapets presentasjonsmateriale i forbindelse med kapitalmarkedsdagen onsdag.

Selskapet fastholder også ambisjonen om et forhold mellom netto rentebærende gjeld til ebitda på under 1,5. Selskapet opplyser at de vil tillate en høyere grad i periode for å legge til rette for utbytte og ikke-organisk vekst.

Prioriterer utbytte

Kongsberg Automotive venter at satsningen på forskning og utvikling og omsetning fra nye kontrakter vil løfte topplinje-veksten i 2017 og gjøre det mulig å prioritere utbytte.

Selskapet har endret formuleringen av utbyttepolitikken fra kapitalmarkedsdagen i fjor, og betingelsen om en giring under 1,5 er tatt ut.

«Styret har en intensjon om at utbyttet vil være rundt 30 prosent av selskapets nettoresultat gitt at selskapet har en effektiv kapitalstruktur», heter det i årets presentasjon.

I fjorårets presentasjonsmateriale stod det at styret har en intensjon om at utbyttet vil være rundt 30 prosent av selskapets nettoresultat gitt at giringen er under 1,5 og at selskapet har en effektiv kapitalstruktur.

Vurderer salg

Kongsberg Automotive (KA) vurderer å selge «light duty cables»-virksomheten (LDC) til selskapet.

LDC utgjør rundt ti prosent av salget i selskapet med marginer i underkant av tyve prosent. Virksomheten har en god posisjon i markedet og ventes å vokse i linje med det, ifølge materialet.

"Men KA må prioritere utgifter til R&D og vil derfor optimalisere produktmiksen", heter det.

Les også:
Asia i dag: Junta bak historiske investeringer
NAV-sjefen: Her er det lettest å få jobb fremover
Treningssentre legger om til lavpris
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.