Kolberg Motors, selskapet bak Kolberg-familien, endte fjoråret med et resultat før skatt på 31,8 millioner kroner, en oppgang fra 22 millioner året før.

– Det var vel et år mer eller mindre på det jevne, sier daglig leder Tom Kolberg i Kolberg Motors. Etter at han og broren Jan Kolberg begynte med bilimport på slutten av 1960-tallet, har selskapet hentet inn hundrevis av millioner kroner.

I dag satser selskapet på eiendomsvirksomhet, i tillegg til markedsinvesteringer. I fjor selskapet i overkant av 45 millioner kroner i leieinntekter.

Tragedie

I årsregnskapet kommer det imidlertid frem at selskapet måtte skrive ned verdien av sine aksjeinvesteringer med mer enn 60 millioner kroner.

– Vi har en del engasjementer både i aksjer og obligasjoner ved siden av eiendomsvirksomheten. Det er vel primært to aksjer vi har hatt en kjedelig historie med, Norwegian og Ice, sier Kolberg.

– Ice har vi tro på og sitter videre med. De har vært igjennom en vanskelig periode, men vi tror de vil hente seg inn igjen. Norwegian er en tragedie.

Satser på eiendom sammen med Gjeltsen

Brødrene Tom og Jan Kolberg begynte sin karriere med import av bilmerket Mazda i 1967 via selskapet Kolberg Motors. Siden den gang har Kolberg-familien tjent seg rike på selskapet.

Da bilprodusentene etterhvert bestemte seg for at de ønsket å ta over importen selv, avviklet selskapet bilvirksomheten og valgte heller å fokusere på eiendom og markedsinvesteringer.

– Vi har nylig skilt ut en mindre eiendom på åtte mål og etablert et selskap sammen med Profier, der vi i første omgang sammen skal etablere et prosjekt bestående av seks punkthus med mellom 30 og 35 leiligheter i hver, cirka 200 nye leiligheter, som vi håper å starte med så fort vi får det godkjent.

Profier er et utbyggerselskap med investor Bjørn Rune Gjelsten i spissen.

– Vi har cirka 50 mål på Ensjø, der cirka 55.000 kvadratmeter er regulert for salgbare boenheter og cirka 30.000 kvadratmeter for næringsliv. Vi har planer om å utvikle hele området, men vi må ta det skrittvis.

– Utleievirksomheten går videre uten store endringer, business as usual med unntak av den utskilte eiendommen, sier Tom Kolberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.