På få år har nettmatselskapet Kolonial.no, som skifter navn til Oda, vokst seg store innen norsk dagligvarehandel. Ifølge Shifter ligger selskapet an til å omsette for 2,5 milliarder kroner i år.

Nå går det japanske gigantfondet Softbank og teknologiinvestoren Prosus inn med til sammen to milliarder kroner i selskapet, og blir dermed nye storeiere sammen med svenske Kinnevik og Rasmussengruppen.

Verdsettes til 7,5 mrd.

Ifølge en pressemelding torsdag investerer de to fondene sammen med Kinnevik og Rema til sammen 223 millioner euro, i overkant av to milliarder kroner i Oda.

Det skal utstedes nye aksjer for én milliard kroner. Resten av transaksjonen er et nedsalg fra eksisterende aksjonærer og konvertering av gjeld, skriver Shifter.

Transaksjonen verdsetter Oda til 7,5 milliarder kroner.

Gründerne selger nå aksjer for 280 millioner kroner. Toppsjef og en av gründerne, Karl Munthe-Kaas selger aksjer for tyvetalls millioner kroner, ifølge Shifter, som samtidig skriver at Munthe-Kaas etter emisjonen sitter på 6,6 prosent av aksjene.

Det tilsvarer aksjer for 500 millioner kroner.

Satser i utlandet

Oda skal også satse i utlandet. Selskapet er i gang med å bygge lager- og logistikksenter i Finland og vil starte opp i fjerde kvartal i år. Året etter har selskapet planer om å starte opp i Tyskland.

– Vi er utrolig stolte av at så mange ser det unike vi har bygget, og potensialet fremover. Vi har knekt koden for netthandel av dagligvarer. Siste året har vi for alvor bevist at vi kan levere høy kvalitet til konkurransedyktige priser, ha fornøyde medarbeidere og samtidig være lønnsomme per levering. Korona har forsterket og fremskyndet trender vi har sett lenge. Etterspørselen etter våre tjenester er eksepsjonelt sterk, både i Norge og internasjonalt. Når vi først skal satse ut av Norge, kunne vi ikke drømt om bedre timing og bedre partnere i ryggen, sier Vegard Vik, medgründer og finansdirektør i Oda.

Softbank, et av verdens største fond, er også en stor investor i norske Kahoot og gikk nylig inn med friske milliarder i logistikkselskapet Autostore.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.