Forbrukerbanken Komplett Bank kan notere seg en omsetning på 241 millioner kroner i andre kvartal.

Det er en nedgang på 5,9 prosent i forhold til årets første kvartal, og tilskrives lavere avkastning på låneporteføljen og negativ avkastning på likvide midler, skriver selskapet i den ferske rapporten.

Resultat etter skatt var 50 millioner kroner, også det en nedgang på 13 millioner fra første kvartal.

Komplett Bank skriver at lønnsomheten i 2021 er ventet å være lavere enn i 2020, ettersom forbrukernes kredittbehov ligger bak forventninger og markedsendringer.

Banken ser nå, basert på utviklingen hittil i år, nåværende markedsdynamikk og utsikter, en utlånsvekst på rundt fem prosent i 2021, fra tidligere fem-ti prosent.

Banken venter en stabil utvikling i tap på utlån, og venter også en mer effektiv kapitalallokasjon som vil påvirke egenkapitalavkastningen positivt.

Selskapets langsiktige ambisjoner er en kjernekapitaldekning (CET1) på 18,0 prosent, en egenkapitalavkastning på 20 prosent, mens overskuddskapital vil bli allokert til vekst eller distribuert til aksjonærer.

Tidligere i sommer ble det kjent at Øyvind Oanes blir Komplett Banks nye toppsjef, etter at Jan Haglund takket for seg. Oanes tiltrer i stillingen 1. oktober. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.