Komplett Bank har utnevnt Øyvind Oanes som ny sjef for det børsnoterte selskapet. Han tar dermed over toppjobben etter at Jan Haglund takket for seg tidligere i juni.

Oanes tiltrer i stillingen 1. oktober i år. Frem til det er det Eirik Holtedahl som er midlertidig toppsjef i forbrukslånsbanken.

– Styret er veldig fornøyd med å kunngjøre at Oanes har takket ja til jobben som sjef i Komplett Bank. Øyvind har opparbeidet seg en solid CV innen bank-bransjen. I tillegg til operasjonelle toppjobber, har han bred erfaring fra ulike styreroller i Norge, inkludert i Monobank og Brabank, sier Komplett Bank-styreleder Stig Eide Sivertsen i en børsmelding.

Oanes er for tiden bosatt i Sveits, og kommer fra jobben som sjef i 4finance, en digital forbruksbank. Han er også partner i konsulentfirmaet Exton Consulting.

Solgte alle aksjene for 313 mill.

Komplett Bank er notert på Oslo Børs til en markedsverdi på 1,6 milliarder kroner. Onsdag steg aksjen 0,34 prosent til sluttkurs 8,77 kroner.

I fjor høst solgte den mangeårige storaksjonæren Stein Erik Hagen alle sine aksjer i forbrukslånsbanken. Kjøperen var investor Christen Sveeas, og summen han betalte var på 313 millioner kroner.

Det er Sveeas som er største eier i Komplett Bank i dag.

Det var høsten 2017 at Komplett Bank var ute for å hente friske penger i forkant av sin børsnotering. Hagen-familien var allerede største eier gjennom Komplett as. For å opprettholde sin eierandel på omtrent en femtedel av selskapet, tegnet Hagen seg for nye aksjer – til kurs 18,50 kroner.

Totalt tegnet Hagens Komplett seg for aksjer verdt 85 millioner kroner.

De to første ukene på børs så lovende ut, men resten har vært et sørgelig kapittel. Siden starten på 2018 har aksjen falt over 50 prosent på Børsen.

Resultatoppgang i første kvartal

Da selskapet la frem resultater for årets tre første måneder i midten av mai, viste kvartalsregnskapet et resultat før skatt på 83,7 millioner kroner av inntekter på 255,8 millioner kroner.

Det var en forbedring fra samme periode i fjor hvor resultat før skatt var 61,4 millioner kroner av inntekter på 290,6 millioner kroner.

Bankens utlån krympet. Netto utlån falt med 319 millioner kroner fra årsskiftet til utgangen av første kvartal. Justert for valutaeffekter og såkalte forward flow-effekter falt netto utlån med 62 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.