Forbrukslånsbanken Komplett Bank legger torsdag frem sine resultater for fjorårets siste tre måneder. De ferske tallene viser at banken i fjerde kvartal fikk et resultat før skatt på 86 millioner kroner.

Det er en kraftig forbedring fra samme periode året før da resultat før skatt var på minus 18 millioner kroner.

Årsaken til forbedringen er at Komplett Bank i fjerde kvartal 2019 tok utlånstap på over 200 millioner kroner, mens utlånstapene i fjerde kvartal i fjor «kun» var 69 millioner kroner.

Inntektene falt

Inntektene krympet derimot fra 285 millioner kroner til 238 millioner kroner.

Ved utgangen av fjoråret var netto utlån til kunder 8,36 milliarder kroner, mot 8,5 milliarder kroner ved utgangen av 2019.

Toppsjef Jan Haglund sier i en melding at de følger dagens koronasituasjon tett og at banken så langt ikke har sett noen negative effekter på kredittkvaliteten.

Avkastningen på egenkapitalen, et av de viktigste måltallene på hvor lønnsom en bank er, endte på 12,7 prosent, ned fra 13,9 prosent i tredje kvartal i fjor.

Sveaas inn på eiersiden

Komplett Bank er ikke mer enn seks, syv år gammel, startet i 2014. Selskapet gikk på børs i november 2017 med investor Stein Erik Hagens Canica i ryggen. Aksjekursen har falt betydelig siden børsnoteringen.

I november kom investor Christen Sveaas sitt Kistefos inn på eiersiden etter å ha kjøpt alle aksjene til Hagen-familien.

– Kistefos har lang erfaring og god kompetanse innenfor det segmentet Komplett Bank opererer i. Vi anser Komplett Bank å være en veldrevet bank og ser frem til å kunne bidra til å gjøre den enda bedre, sa administrerende direktør Bengt Rem i Kistefos da.

Tidlig i februar varslet banken at administrerende direktør Jan Haglund går av senere i år. Han skal bli sjef i Entercard i Sverige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.